Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Davis cup

Marin Čilić i Zizou Bergs otvaraju ogled Hrvatske i Belgije u Varaždinu

Autor: Hina

02.02.2024. 16:16
Marin Čilić i Zizou Bergs otvaraju ogled Hrvatske i Belgije u Varaždinu

Foto: Marin Čilić i Zizou Bergs/Foto PIXSELL

Taj će meč u Gradskoj sportskoj dvorani Areni Varaždin početi u subotu u 14 sati, nakon čega će u akciju Duje Ajduković (ATP-125.) i Joris De Loore (ATP-192.)



VARAŽDIN  Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj izvukao je u četvrtak iz šešira lopticu s imenom Zizoua Bergsa i tako odredio raspored igranja u susretu Hrvatske i Belgije u tzv. Qualifier fazi Davis Cupa ovog vikenda.


Naime, izvučeni Bergs (ATP-131.) najbolje je rangirani belgijski tenisač, koji prvog dana prema pravilima za suparnika ima drugorangiranog hrvatskog tenisača u prijavljenoj postavi, a to je Marin Čilić (ATP-1044.).


Taj će meč u Gradskoj sportskoj dvorani Areni Varaždin početi u subotu u 14 sati, nakon čega će u akciju Duje Ajduković (ATP-125.) i Joris De Loore (ATP-192.).




“Moram za početak spomenuti svoje fizičko zdravlje. Od povratka iz Australije imao sam teškoća s koljenom i od tada pokušavam sanirati tu ozljedu. Posljednjih nekoliko dana je išlo jako pozitivno. Iskreno, nisam još na 100 posto, vidjet ću još tijekom dana kako će tijelo reagirati i hoću li biti spreman za meč. Što se mentalne pripreme tiče, svakako sam spreman i bilo bi mi veliko zadovoljstvo nastupati za reprezentaciju i dati svoj doprinos. U svakom slučaju gledat ćemo što je najbolje za reprezentaciju i da pokušamo doći do pobjede u susretu”, kazao je Čilić.


Ova konstatacija znači i da se može dogoditi da Čilić u subotu ne zaigra.


“Da, znači da postoji mogućnost da neću igrati. Veća je da ću igrati nego da neću, ali vidjet ćemo situaciju. Između izvlačenja i meča je više od 24 sata”, dodao je.


Duje Ajduković će igrati drugi, čeka ga tenisač koji je od njega lošije plasiran za sedamdesetak mjesta.


“Znalo se, naravno, da ja igram protiv njihovog drugog igrača, samo ne i kada. Možda je ovakav ishod i dobar, jer Marin ima više iskustva, pa to nama ide u prilog. Znali smo od trenutka kad je David Goffin otkazao tko će igrati s njihove strane u pojedinačnim mečevima. Ja ih poznajem, znam kako igraju, tako da neće biti nepoznanica”, rekao je Ajduković.


Program u nedjelju počet će okršajem parova (13 sati) za koji su prijavljeni Ivan Dodig i Mate Pavić s hrvatske  te Sander Gille i Joran Vliegen s belgijske strane. Nakon toga slijedi meč Ajduković – Bergs, a onda i dvoboj Čilića i De Loorea.