Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Premier liga

Manchester City je obranio naslov prvaka Engleske, Nottingham osigurao ostanak

Autor: Hina

20.05.2023. 20:58
Manchester City je obranio naslov prvaka Engleske, Nottingham osigurao ostanak

Foto: Foto REUTERS

Nogometaši Nottingham Foresta svladali su pred svojim navijačima Arsenal čime je Manchester City i matematički obranio naslov prvaka



NOTTINGHAM Nogometaši Nottingham Foresta svladali su pred svojim navijačima Arsenal s 1-0, u ogledu 37. kola engleske Premier lige, čime je Manchester City i matematički obranio naslov prvaka.


Na vrhu ljestvice Manchester City ima četiri boda više od Arsenala koji do kraja sezone mora odigrati još samo jednu utakmicu. Momčad Josepa Guardiole, pak, ispred sebe ima još dva ligaška dvoboja.


Manchester City tako je po deveti put u svojoj povijesti osvojio naslov engleskog prvaka, s tim da je ujedno obranio titulu i postao prvak treću sezonu za redom. Ovim naslovom prvaka Manchester City se na vječnoj ljestvici izjednačio s Evertonom po devet naslova, a ispred njih su Manchester United s 20 naslova prvaka, Liverpool s devetnaest i Arsenal s trinaest.




Arsenal je i na ovom gostovanju odigrao kako je i običavao od početka travnja. Nije bila uvjerljiva momčad Mikela Artete koja je u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica ostvarila dvije pobjede, tri remija i dva poraza. Vrlo teško je Arsenal stvarao prave prilike protiv čvrstog domaćina, premda su gosti iz Londona većinu utakmice dominirali posjedom i pokušavali zaprijetiti.


Nottingham je, pak, nastavio odličan niz u finišu sezone te je došao do treće pobjede u posljednjih pet utakmica. Opet je strijelac bio Nigerijac Awoniyi koji je odlučio pobjednika u 19. minuti. U zadnje tri ligaške utakmice ovaj je Nigerijac postigao čak pet pogodaka.


Osim što je Manchester City i matematički obranio titulu, ovom pobjedom je Nottingham Forest osigurao ostanak u Premier ligi i iduće sezone.