ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Sudska trakavica

Luka Modrić dobio pravnu bitku protiv španjolskih poreznika, moraju mu vratiti 3.6 milijuna eura

Autor: Portal Novi list

17.01.2024. 18:00
Luka Modrić dobio pravnu bitku protiv španjolskih poreznika, moraju mu vratiti 3.6 milijuna eura

Foto: Luka Modrić/Foto REUTERS

Sve je počelo 2012. godine kod Modrićeva dolaska u Real iz Tottenhama



RIJEKA Španjolski El Mundo objavio je priču o tome kako je Luka Modrić dobio sudski spor sa španjolskom poreznom Upravom koja mu je sukladno presudi dužna vratiti 3.6 milijuna eura. Upravni sud zaključio je kako su španjolski poreznici postavili previsoki zahtjev za naplatom poreza za razdoblje od 2012. do 2024. godine, te je stoga donio odluku o povratu poreza kapetanu Vatrenih u visini od 2.7 milijuna eura, te je pritom poništena kazna od 900 tisuća eura.


Spor je nastao kada su španjolska porezna tijela procijenila da je Modrić dužan  njima  platiti porez za razdoblje od prvih osam mjeseci 2012. godine kada je bio član Tottenhama i platio porez u Velikoj Britaniji.


Osim toga naplaćeno mu je i milijun i pol eura poreza na iznose koje je Real isplaćivao  agentima i njihovim tvrtkama kod Modrićeva transfera iz Tottehama u Real. Sud je procijenio da je Modrić bio potpuno upravu kada je tvrdio da su to agenti koji su pružali usluge Realu, a ne njemu, pa Luka shodno tome nije bio dužan platiti porez.