Četvrtak, 16. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

KOŠARKA

Ljubljanska Olimpija dovela pojačanje u vanjskoj liniji

Autor: Paulo Sarić

23.09.2023. 14:54
Ljubljanska Olimpija dovela pojačanje u vanjskoj liniji

Foto: KK CEDEVITA OLIMPIJA



Aktualni slovenski prvak Cedevita Olimpija doveo je novo pojačanje pred početak ligaškog dijela regionalne sezone. Ljubljanski klub svoje redove je osnažio 24-godišnjim američkim vanjskim igračem D.J. Stewartom koji je prošlu sezonu podijelio između dominikanskih Marinerosa de Puerto Plate i Sioux Falls Spyforcea u NBA G-ligi. Stewart je nakon završetka sveučilišne karijere na Mississippi Stateu kroz razvojnu ligu pokušao pronaći svoje mjesto među košarkaškom elitom te je u prethodne dvije sezone mahom nastupao za Sioux Fallse i Austin Spurse, no unatoč potpisima ugovora s Miami Heatom i San Antoniom do NBA lige nije uspio doći te je početkom svibnja preselio u Dominikansku Republiku, gdje je u dresu Marinerosa bio na prosjeku od 9.8 poena, 2.6 skokova i 1.4 asistencije, za nešto manje od 22 minute koliko je prosječno provodio na parketu.


– Zadovoljstvo mi je što sam potpisao za Olimpiju. U srijedu sam sa ženom i sinom stigao u Ljubljanu te smo se brzo aklimatizirali na prelijepi grad. Uzbuđen sam što ću ovdje igrati, želim pobjeđivati te izboriti plasman u doigravanje u svim natjecanjima u kojima ćemo nastupati – kazao je D. J. Stewart nakon potpisa ugovora sa »Zmajčekima«.


Stewart je ove godine nastupio i na NBA Ljetnoj ligi, gdje je nosio dres Washington Wizardsa te je u četiri odigrane utakmice bio na prosjeku od 5.8 koševa i 2.3 uhvaćene lopte.