Utorak, 7. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

odlična Bruna Huljev

KSV Zadar nastupio na Otvorenom prvenstvu Italije

Autor: Alen Plahinek

07.08.2023. 13:20
KSV Zadar nastupio na Otvorenom prvenstvu Italije

Foto: KSV Zadar



Na Otvorenom prvenstvu Italije, najbolja i najuspješnija skakačica zadarskog kluba skokova u vodu, Bruna Huljev upisala je jako dobar nastup. Mlada, 18-godišnja zadarska skakačica natjecala se u seniorskoj konkurenciji u disciplinama, daska 1m i daska 3m. U obje konkurnecije uspjela je ući u finale. Brunu je u Italiji pratio njezin trener, Maro Marić.


U kvalifikacijama u disciplini 1m Bruna je završila osma sa osvojenih 179 bodova u konkurenciji od 19 skakačica i uspjela se plasirati u finale natjecanja. Tamo je na kraju zauzela devetu poziciju sa osvojenim 191.15 bodova, a za pobjednicom Elenom Bertocchi je zaostala 64.35 bodova. Elena je također i u kvalifikacijama bila daleko najbolje ocijenjena skakačica.


U disciplini 3m Bruna je u kvalifikacijama zauzela šesto mjesto sa osvojenih 186 bodova čime je ostvarila mogućnost sudjelovanja u finalnim skokovima. Tamo je na kraju natjecanja zavšila kao sedma osvojivši 193.90 boda. Bruna je u tom natjecanju ujedno bila i jedina strankinja. Pobjedu je odnijela Elisa Pizzini sa osvojenih 266.95 bodova, koja je ujedno bila i najbolja u kvalifikacijama.