Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svjetski skijaški kup

Kristoffersen nije izdržao, Francuz Noel "kralj" Schladminga

Autor: A.P.

24.01.2023. 21:47
Kristoffersen nije izdržao, Francuz Noel

Foto: Reuters



Završena je najpoznatija slalomska utrka na svijetu, ona u Schladmingu. Nakon prve vožnje, trojac na postolju bio je Kristoffersen, Feller i Meillard. Jedini hrvatski predstavnik u drugoj vožnji bio je Samuel Kolega u završnici poboljšao svoj rezultat.


Nakon dvije godine restrikcija zbog koronavirusa, ogroman broj ljudi došao je večeras bodriti najbolje svjetske slalomaše, a oni su im nisu ostali dužni jer su pružili neizvjesnu utrku do samog kraja.


Niti jedan od prve trojice iz prve vožnje na kraju nije završio na postolju.




U konačnici pobjedu je odnio Clement Noel, koji je konačno spojio dvije dobre vožnje.  Drugi je završio, pomalo iznenađujuće završio Ramon Zenhausern, kojem je to povratnička sezona. On je prije nekoliko sezone bio konstatno kandidat za pobjedu, no prošla sezona bila je katastrofalna. Sada se polako vraća na sam vrh. Zanimljivo je za istaknuti kako je ovaj skijaš visok 2 metra, što je izrazito netipično za profesionalnog skijaša. Treći je završio Norvežanin Lucas Braathen, koji je ovim postoljem povećao svoju prednost u ukupnom poretku slalomaša.


Samuel Kolega završio je na 21. mjestu.