Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

Uoči Brazila

Kovačić se na presici pojavio s modricom na licu: "Brazil je uvijek favorit, a nama Broz diže prosjek"

Autor: Hina

07.12.2022. 16:25
Kovačić se na presici pojavio s modricom na licu:

Foto: Mateo Kovačić i Dejan Lovren/Foto REUTERS

Trkački smo spremni što se vidjelo u prve četiri utakmice, Broz nam diže prosjek, to je bonus, rekao je BrozovićDOHA U brojnim analizama uoči četvrtfinalnog dvoboja Svjetskog prvenstva protiv Brazila, glavnu prednost hrvatska reprezentacija bi trebala imati na sredini terena.


“Brazil je uvijek favorit, ali ovdje ima i drugih vrhunskih ekipa, ima još favorita,” kazao je Mateo Kovačić na konferenciji za novinare u trening kampu u Dohi.


“Trkački smo spremni što se vidjelo u prve četiri utakmice, Broz nam diže prosjek, to je bonus,” dodao je sa smiješkom.
Istaknuo je kako je hrvatska vrsta pokazala moć.


“Ova ekipa je pokazala karakter i moć, zadovoljni smo izvedbama, ali možemo još bolje. Naši rezultati pokazuju da smo dobra momčad, Uvijek smo imali talent, sada pokazujemo i moć, zajedništvo, ponos igranja za hrvatski dres. Izgubili smo samo jednu utakmicu nakon EP-a, trebamo tako nastaviti i biti još bolji.”


Kazao je kako je navikao na žestoki ritam utakmica u Premier ligi.


“Navikao sam na borbu i teške utakmice u Premier ligi. Moramo pokazati tehničke kvalitete, ali i fizičke, treba će nam to prije Brazila. Neće biti lako, imamo još dva dana, vjerujem kako ćemo u petak vidjeti pravu Hrvatsku.”


Smatra kako je utakmica protiv Francuske u Ligi nacija putokaz kako treba igrati protiv Brazila.


“Utakmica je bila dobra s naše strane, bili smo dobri u posjedu, bili smo agresivni, to treba pokazati. Trebamo držati loptu, a ne povući se. Rani gol uvijek pomaže. No lako je to reći.”


Kovačić, koji se na presici pojavio s masnicom na licu, odgovorio je zašto više ne koristi svoju odličnu karakteristiku, duboke prodore kroz suparnika.


“Imao sam nesreću u teretani,” kazao je dodavši: “Lakše je kad se protivnik nadigrava i ostavlja više prostora. Ali mogu u svojoj igri poboljšati još neke stvari pogotovo kada se ekipa zatvori i imam prostora za napredak. Ali svaka utakmica je drugačija,” pojasnio je.