Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Presica na Rujevici

Kovačić: "Livaja nije rekao da odlazi, bio je to šok za nas. Chelsea? Sve ide prema tome da ću promijeniti sredinu"

Autor: Portal Novilist.hr

07.06.2023. 18:55
Kovačić:

Foto: Foto V. KARUZA

Postoje pravila ponašanja i za nas igrače i za navijače. Ne podržavam takve stvari i to je to što bih rekao na tu temu. Moramo biti fokusirani na našu utakmicu i dati sve od sebe da pokušamo ući u finale Lige nacija - rekao je veznjak Vatrenih



RIJEKA Mateo Kovačić odgovarao je na novinarska pitanja uoči današnjeg treninga Vatrenih na Rujevici. Veznjak Hrvatske i Chelseaja među ostalim se osvrnuo na “slučaj Livaja” te svoj odlazak iz Londona.


Odlazak Livaje?


– Tužno je da pričamo o ovakvoj temi, a čeka nas jaka utakmica s Nizozemskom. Situacija je bila dosta ružna, jako ružno vrijeđanje od navijača, moja reakcija je bila takva kakva je bila. Puno je djece bilo okolo. Postoje pravila ponašanja i za nas igrače i za navijače. Ne podržavam takve stvari i to je to što bih rekao na tu temu. Moramo biti fokusirani na našu utakmicu i dati sve od sebe da pokušamo ući u finale Lige nacija.


Takve stvari se ne smiju događati, reprezentacija treba biti iznad svega, ali kod nas se često događaju ovakve ružne stvari. Marko mi nije rekao da odlazi, bio je to šok za sve nas. No reprezentacija je uvijek uspješno izlazila iz takvih situacija i igrat ćemo srcem za Hrvatsku.


Odlazak iz Chelseaja?




– Imam još godinu dana s Chelseajem. Sezona je bila jako loša. Sve ide prema tome da ću nakon lijepih pet godina promijeniti sredinu, ali u nogometu se svašta može dogoditi. Trenutno sam fokusiran samo na Hrvatsku i na Ligu nacija.


Očekivanja od Final Foura?


– Jako je teško doći u Final Four. Imam osjećaj da ljudi misle da ćemo mi to lako osvojiti, ali igramo protiv vrhunskih ekipa. Bit će to jako teške utakmice. Mi smo optimistični, dat ćemo sve od sebe da dobijemo Nizozemce, ali neće biti ni lako. Jako respektiramo sve ekipe iz Final Foura.


Ponude iz Saudijske Arabije?


– Mislim da je prerano. Mislim da još nisam u godinama za to. Saudijska liga se pojačava, svima koji idu tamo želim puno sreće. Transfer u City? City je vrhunska ekipa, zasluženo je u finalu Lige prvaka. Nemam više što reći na tu temu, ne znam što će se dogoditi.