Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

najava utakmice

Košarkaši Zadra u četvrtfinalnoj majstorici večeras ugošćuju Dinamo

Autor: Andrija Dešpoja

17.05.2023. 10:18
Košarkaši Zadra u četvrtfinalnoj majstorici večeras ugošćuju Dinamo

Foto: Mate Komina



Da je netko kazao košarkašima Zadra prije početka doigravanja hrvatskog prvenstva da će ulaznicu za polufinale morati tražiti u trećoj četvrtfinalnoj utakmici, vjerojatno bi se svi redom nasmijali. No, nakon što je Dinamo u subotu uspio poravnati seriju na 1-1 na Višnjiku sigurno više nikome nije do smijeha jer se u opasnost dovelo nešto što je i pred početak sezone bilo ugravirano u minimalne ciljeve i zadatke koje su pred sebe postavili igrači pod vodstvom Danijela Jusupa.


Poziv navijačima


Odluka o posljednjem polufinalistu i protivnika zagrebačkoj Ciboni past će stoga večeras u Krešinom domu s početkom od 20 sati, a loptica pritiska svakako je prebačena na stranu Zadrana koji unatoč lošoj predstavi u Draženovom domu najavljuju »ispravljanje krivih Drina« kontra motiviranih igrača Vladimira Anzulovića.


Naravno, pobjeda neće doći sama od sebe, mislili su to košarkaši Zadra u poražavajućem susretu odigranom u Zagrebu, pa im se u nastavku utakmice to razmišljanje razbilo o glavu.




Luka Božić i Danijel Jusup (KK Zadar)


A da glave ostanu čitave nakon večerašnje majstorice pobrinut će se strateg Zadra koji je čak i pozvao navijače da im pruže ruku kontra sastava koji nije ni igrao Ligu za prvaka, ali se barem zasada pokazao tvrdim orahom.


– U ove dvije utakmice, a naročito u Zagrebu, Dinamo se pokazao kao izuzetno čvrsta, dobra momčad koja mudro napada, koja zna iskoristiti slabosti protivnika i uz domaći teren koji su imali nije ih lako pobijediti. Oni sigurno dolaze s ambicijom, samopouzdanjem, željom da naprave odličan rezultat, a na nama je da ispoštujemo što se dogovorimo, angažmanom pokušamo doći do povoljnog rezultata.


Zamolio bih publiku da nam dođe, pomogne. Ulazimo u završnicu sezone, u takvim utakmicama ta podrška je dodatni impuls igračima da daju još više i da pokušamo još jednom doći do rezultata koji svi očekujemo – kazao je trener Zadra koji se nakon dvije četvrtfinalne utakmice sigurno morao pozabaviti lošim šutom za tri poena, što i nije neka slučajnost nakon odlaska Antonija Jordana, a zatim i ozljede Sanija Čampare.


Luka Božić (KK Zadar)


Zahtjevna utakmica


Bez ta dva rasna šutera Dinamo je prepoznao svoju šansu i povukao se u reket te riskirao s otvorenim šutevima. Taj rizik mu se zasad isplatio, a kada se doda da su Modri u drugoj utakmici odoljeli skakačkoj dominaciji Zadra onda ne čudi da se serija otegla sve do majstorice.


Jusup je k tome u Zagrebu imao tek dvojicu raspoloženih igrača. Uz kapetana Marka Ramljaka svoje je u uobičajenom stilu odradio i Luka Božić, a Bjelovarac će i večeras biti taj detonator koji bi trebao pogurati Zadar do polufinala s Cibonom.


– Protivnik je dobro iskoristio naše slabosti i uz pomoć dobre atmosfere zasluženo pobijedio. Večeras nas čeka zahtjevna utakmica, moramo biti maksimalno fokusirani i koncentrirani te se prikazati u boljem svjetlu nego u Zagrebu ako želimo izvući povoljan rezultat – istaknuo je Božić uoči majstorice koju se može izravno pogledati na Sportskoj televiziji.