Utorak, 2. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Ekipa za Premijer ligu

Zovko i Škec ostaju u Zadru, vratila se Dobrić

Autor: Šime Ćurko

22.06.2024. 18:45
Zovko i Škec ostaju u Zadru, vratila se Dobrić

Foto: FIBA Europe



Košarkašice Zadra sljedeće sezone nakon tri godine ponovno će igrati u Premijer ženskoj ligi. Tamo će ih povesti novi trener Luka Bujas, nasljednik Josipe Zanki, koja je na klupi bila posljednje dvije sezone. Kad je riječ o igračkom kadru potvrđen je ostanak Josipe Zovko, stožerne igračice.


– Jako sam sretna što ću i treću sezonu igrati u Zadru. Ljudi iz kluba, na čelu s predsjednicom Valentinom Jačan, su jako zadovoljni sa mnom, što pokazuje činjenica da iako klub ove godine igra najviši rang natjecanja, i dalje imaju povjerenja u mene, na čemu im zahvaljujem. Kao i prethodne dvije sezone dat ću sve od sebe na da terenu svojim igrama opravdam to povjerenje – kaže Zovko i zaključuje:


– U Zadru se osjećam kao doma. Klub funkcionira na zavidnoj razini i vlada pozitiva i zdrava atmosfera, tako da nismo dugo pregovarali o mom ostanku. Iako igramo  Premijer ligu ove godine, koja je neusporedivo kvalitetnija nego Prva liga, nadam se sigurnom ostanku u ligi.




Bijelo – plavi dres i dalje će nositi Edita Škec, a nakon dvije sezone u ekipu se vratila Mihaela Dobrić, dosadašnja igračica Šibenika. Prošle godine Dobrić je nastupila na Europskom prvenstvu za reprezentaciju do 20 godina. U lanjskoj sezoni za Šibenik na terenu provela prosječno 17.8 minuta, imala je 4.6 poena, tri skoka, 0.9 asistencija te 0.9 ukradenih lopti.


– Dobrić je dijete našeg Kluba, te će svojom iznimnom radnom etikom i energijom, kao i željom za napretkom sigurno doprinijeti ciljevima Kluba u sljedećoj sezoni. Škec je predanim radom i potencijalom kojeg posjeduje, te ljudskim kvalitetama važan kotačić u slaganju ekipe za sljedeću sezonu – kaže Valentina Jačan, predsjednica kluba.