Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

u znak sjećanja

Zadar prvi domaćin Memorijalnog turnira Krešimira Ćosića

Autor: Portal ZL

04.01.2023. 19:30
Zadar prvi domaćin Memorijalnog turnira Krešimira Ćosića

Foto: PR



Zadar je domaćin prvom Memorijalnom turniru Krešimir Ćosić koji se održava u znak sjećanja na jednog od najvećih košarkaša svih vremena koji je igrao u Gradu košarke. O svemu što je Krešo napravio za zadarsku, ali i hrvatsku košarku te košarku na našim prostorima suvišno je i govoriti te je ovakav turnir najmanje što zaslužuje čovjek njegove veličine. 


Kako je Krešo zadužio hrvatsku, ali i slovensku košarku tako je spoj ove dvije države iznjedrio reprezentativni dio turnira na kojem će nastupiti po dvije mlađe dobne selekcije Hrvatske i Slovenije. Nakon dugo vremena mlađe kategorije reprezentacije Hrvatske vraćaju se u Zadar te će U15 i U16 selekcije naše nacionalne vrste ovdje osim turnira održati i svoje pripreme, a uz njih pripreme će održati i U15 te U16 selekcije Slovenije.


Reprezentativne pripreme na rasporedu su od 2. do 7.1 u dvorani Krešimir Ćosić. Utakmice između U15 reprezentacija Slovenije i Hrvatske te U16 reprezentacija Slovenije i Hrvatske igrat će se u četvrtak, 5. siječnja i petak, 6. siječnja.




Na turniru osim reprezentacija sudjeluje i šest klubova, osim suorganizatora KK Zadar i KK Diadora tu su i KK Opus Puntamika, KK Cedevita Junior, KK Cedevita Olimpija te Vevey Riviera iz Švicarske. Ekipe su podijeljene u dvije skupine po tri ekipe, a natjecanje po skupinama odvijat će se 5. i 6.1. u dvorani Jazine dok će se utakmica za treće mjesto i finale odigrati 7.1. također u dvorani Jazine. Sistem natjecanja je takav da u grupama igraju svaka ekipa sa svakom, a prvoplasirane ekipe iz grupnih faza idu u finale turnira. Drugoplasirane ekipe po grupama u borbu će za treće mjesto.


Sve utakmice u izravnom prijenosu bit će moguće pratiti na HKS TV-u (reprezentacije) i YouTube kanalu Košarkaškog saveza Zadarske županije (klubovi). Isto tako na utakmicama reprezentacija bit će organizirana statistika uživo koju ćete moći pratiti preko web stranice hks-cbf.hr. Statistiku klupskih utakmica moći ćete pratiti na društvenim mrežama i internet stranici Košarkaškog saveza Zadarske županije.


Turnir u sjećanje na Krešu u suorganizaciji je Hrvatskog košarkaškog saveza, Udruge dani Krešimira Ćosića, Muzeja zadarske košarke, Udruge Grad košarke, KK Zadar, KK Diadora i Košarkaškog saveza Zadarske županije. Turnir se održava pod pokroviteljstvom Grada Zadra, Turističke zajednice Grada Zadra, Zadarske županije te Športskog centra Višnjik.