Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nikola Jokić

VIDEO MVP finala: "Obavili smo posao i možemo kući. Divan je osjećaj sada biti Srbin"

Autor: Portal Novilist.hr

13.06.2023. 08:38
VIDEO MVP finala:

Foto: Foto REUTERS



DENVER Nuggetsi su pobjedom 94:89 u petoj utakmici finala NBA lige svladali Miami Heat i okitili se povijesnom titulom prvaka, a srpski košarkaš Nikola Jokić zasluženo je proglašen MVP-jem finala u kojem je u pet utakmica prosječno postizao 30.2 poena, 14.0 skokova i 7.2 asistencije.


Jokić je na televizijskom intervjuu nakon utakmice prvo upitan kako se osjeća, a on niti ovaj put nije iznio previše emocija: “Dobro je, dobro je. Obavili smo posao, sad možemo kući.”





“Gordon je rekao sjajnu stvar, da ne pobjeđujemo zbog sebe, nego zbog čovjeka pored sebe, zato je ovo još veće, ja sam pobjeđivao za Murraya, on za Gordona… Ovo je sjajna skupina ljudi, sjajna skupina suigrača, od vlasnika Stana Kroenkea do ekonoma Sparkyja, svi su ove godine bili nevjerojatni.


Vjerujemo jedni u druge i odnose koje imamo. Trofeji su važni, ali mislim da ćemo ljudske odnose imati i nakon što završimo karijere”, rekao je Nikola Jokić.


Inače, Jokić je osvojio NBA naslov i titulu MVP-ja finala samo koji dan nakon što je njegov sunarodnjak Novak Đoković trijumfirao na Roland Garrosu.


Sport je nešto što je u Srbiji posebno. Imamo Novaka, koji je vjerojatno najbolji ikada. Novak je za nas najbolji ikada, sada imamo NBA prvaka. Divan je osjećaj sada biti Srbin – dodao je Jokić.