Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

NBA liga

VIDEO Jokić odveo Nuggetse do treće pobjede, Knicksi razoružali Cavalierse pred rasprodanim Madison Square Gardenom

Autor: Portal Novi list

22.04.2023. 08:06
VIDEO  Jokić odveo Nuggetse do treće pobjede, Knicksi razoružali Cavalierse pred rasprodanim Madison Square Gardenom

Foto: Jalen Brunson (Knicks)/Foto REUTERS

Razigrani Trae Young vratio nadu Hawksima



Nikola Jokić ostvario je sedmi “triple-double” u karijeri u doigravanjima NBA lige i predvodio svoje Nuggetse do treće pobjede u seriji nad Minnesotom. Srpski centar zabio je 20 poena, uhvatio 11 skokova i podijelio 12 asistencija. Dvostrukom MVP-ju nedostaje još jedan “triple-double”  učinak do okruglih 30 ove sezone. Jamal Murry se priključio s 18, a Michael Porter Jr. s 25 poena.


Anthony Edwards je s druge strane postigao 36, a Karl-Anthony Towns 27 poena. Rudy Gobert je sakupio 10 skokova uz 18 poena.


– Silno respektiramo naše suparnike, ali ne želimo se više u ovoj seriji vraćati u Denver – rekao je Mike Malone, trener Denvera nakon prvog od dva uzastopna susreta u Minneapolisu.




Mislio je naravno na to da u subotu želi riješiti do kraja ovaj dvoboj bez da on dobije dodatni produžetak kroz naredne utakmice u Denveru.


Knicksi su iskoristili prednost domaćeg terena poveli 2-1 u seriji protiv Cavaliersa. Jalen Brunson je bio prvi strijelac New Yorka s 21 poenom, RJ Barrett drugi s 19 poena. Knicksi su utakmicu dobili u obrani. Limitirali su goste iz Clevelanda na 79 poena. Najmanje ove sezone!


Donovan Mitchell je postigao 22 poena kod Cavaliersa, Darius Garland koji je u drugoj utakmici ubacio 32 poena sada je ostao na – deset.


Madison Square Garden je bio rasprodan do posljednjeg mjesta (19.812 gledatelja). Ništa čudno. Ovo je tek drugi put da su Knicksi stigli do doigravanja u posljednjih 10 godina.


Trae Young je vratio nadu Hawksima koji su smanjili na 2-1 protiv Bostona. Branič Atlante zabio je 32 poena, uključujući i tricu iz kuta na dvije minute prije, te dva poena 45 sekundi prije kraja čime je spriječen mogući preokret Celticsa.


I drugi branič Hawksa Dejounte Murray bio je šuterski raspoložen. Postigao je 25 poena uključujući i tricu na minutu u 40 sekundi prije kraja utakmice. Jayson Tatum je s 29 poena predvodio goste.



REZULTATI


Atlanta – Boston 130:122 (1-2)


New York – Cleveland 99:79 (2-1)


Minnesota – Denver 111:120 (0-3)