Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

NBA liga

VIDEO Joel Embiid i James Harden natjerali TD Garden na zvižduke Celticsima, Jokićev "triple double" i zagrljaj s vlasnikom Sunsa

Autor: Portal Novi list

10.05.2023. 08:12
VIDEO Joel Embiid i James Harden natjerali TD Garden na zvižduke Celticsima, Jokićev

Foto: Joel Embiid i Al Horford/Foto REUTERS

Sixersi i Nuggetsi poveli 3:2 u polufinalnoj seriji



Philadelphija je slavila u Bostonu u petoj utakmici doigravanja (115:103) i povela 3-2 u polufinalnoj seriji, te stekla meč loptu za finale na svojem parketu idućega četvrtka. Celticsi u potpunosti podbacili, u jednom trenutku posljednje četvrtine gubili su sa čak 21 poenom razlike, te naišli na zvižduke svojih navijača.


Joel Embiid postigao je 33 poena, uhvatio sedam skokova i podijelio četiri blokade. Aktualni MVP zabio je i tri trice. Tyrese Maxey se priključio sa šest trica (30 poena), a James Harden se sa 17 poena, 10 asistencija i 8 skokova progurao se na 20. mjesto vječne ljestvice strijelaca i 14. mjesto vječne ljestvice asistenata u NBA ligi.


Kod Bostona prvo ime bio je Jayson Tatum s 36 poena i tek nešto više od 30 posto šuta. Obje momčadi pogodile su 12 trica, no Celticsima je za to trebalo 38, a Sixersima 30 lopti.




– Uspjeli smo, ali nismo još do kraja obavili posao. Pred nama je još jedna stepenica – rekao je Joel Embiid nakon utakmice.


Nuggetsi su poveli 3-2 u seriji protiv Sunsa nakon pobjede 118:102 ostvarene u denverskoj Ball Areni. Nikola Jokić ostvario je svoj 10. “triple-double” u doigravanju i preskočio Wilta Chamberlaina na prvom mjestu tog poretka. Srpski centar zabio je 29 poena, uhvatio 13 skokova i podijelio 12 asistencija.  Michael Porter Jr. (19 poena) je ubacio pet važnih trica, a Bruce Brown dodao 25 poena.


Kevin Durant i Devin Booker bili su prema očekivanjima najefikasniji od Sunsa. Durant je ubacio 26 poena i sakupio 11 skokova i 7 asistencija dok je Booker postigao 28 poena.


Jokić se prije utakmice srdačno pozdravio s Matom Ishbijom, vlasnikom Sunsa.


– Pomislio sam da bi mi možda mogao pomoći platiti kaznu od 25 tisuća dolara – našalio se nakon utakmice Jokić, koji je u četvrtoj utakmici imao incident s Ishbijom iz kojega je izvukao deblji kraj.