Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

KOŠARKA

U Jazinama sve završnice PH za mlađe uzraste u košarci

Autor: Šime Ćurko

06.05.2024. 13:29
U Jazinama sve završnice PH za mlađe uzraste u košarci

Foto: Andrej Jančijev/KSZŽ



Nakon pet godina završnice Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije u košarci odigrat će se u Zadru, u dvorani Jazine. Nastup na završnom turniru u nedjelju su izborili juniori Zadra, koji su omjerom od 3-0 zauzeli prvo mjesto skupine kojoj je domaćin bio Bosco. Isto tako na zadnjem turniru Jedinstvene pretkadetske lige svoju završnicu osigurali su pretkadeti Zadra pobjedom protiv Kraljevice 49:64 i Kastva 47:72. Kadeti bi pobjedom protiv Dubrovnika u srijedu od 18 sati u dvorani Jazine osigurali prvo mjesto uoči završnog turnira, dok je Škola košarke Zadar nastup s tri pobjede na poluzavršnom turniru koji se odigrao u Zadru osigurala vikend ranije. Dakle, četiri uzrasta, U-13, U-15, U-17 i U-19 i u svakom će nastupiti Zadar (u najmlađoj Škola košarke Zadar). U svim uzrastima nastupit će i Cedevita Junior.


– Velikim naporima KK-a Zadar i Košarkaškog saveza Zadarske županije, koji će zajedno organizirati Final Four turnire, festival hrvatske košarke stiže u Zadar od 23. do 26. svibnja kada će se u našem gradu naći najbolje mlade momčadi u Hrvatskoj u sve četiri kategorije – potvrdio je Tomislav Kabić, tajnik KSZŽ.


Na završnim turnirima nastupit će, U-13: ŠK Zadar, Split, Cedevita Junior, Novi Zagreb. U-15: Zadar, Cedevita Junior, Cibona, Bosco; U-17: Zadar, Cedevita Junior, Cibona, Medveščak, U-19: Zadar, Cedevita Junior, Cibona, Dubrava.