Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

IZBORNIK

Sesar: Na domaćem parketu se uvijek moramo postaviti kao favoriti

Autor: Hina

25.02.2024. 18:01
Sesar: Na domaćem parketu se uvijek moramo postaviti kao favoriti

Foto: Josip Sesar/PIXSELL



Imamo dovoljno talenta da utakmicu izvučemo bez većih problema, rekao je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Josip Sesar prije kvalifikacijske utakmice za odlazak na EuroBasket protiv Cipra.


Ogled se igra u ponedjeljak u Rijeci, s početkom u 20 sati, a bit će to Hrvatskoj drugi nastup u kvalifikacijskoj skupini. Prije nekoliko dana, na premijeri, momčad Josipa Sesara je poražena kod Francuske 61-73.


„Na rosteru je 13 igrača, otišao je Smith jer je iz kluba dobio dozvolu za igranje samo jedne kvalifikacijske utakmice. Najvjerojatnije će otpasti jedan od visokih igrača, ali to ćemo odlučiti pred samu utakmicu. U Francuskoj su nam trebala jača tijela pa smo imali i Brankovića i Marića i Vraneša zbog dva euroligaaška centra, Lessorta i Poiriera i na to smo morali fizički odgovoriti, a sad će biti druga konstelacija snaga. Ciparski su centri lakši“, otkrio je izbornik Josip Sesar ne bježeći od uloge favorita u ogledu protiv Cipra.




„Favoriti jesmo, i to na domaćem parketu, a tako se moramo postaviti protiv svakoga. Međutim, to je momčad koja ima dobre napadačke setove, imaju dobrog stranca, dva-tri beka na šuterskim pozicijama koji jako dobro pogađaju. Moramo u tom radnom dijelu reagirati na pravi način, odnosno postaviti se defanzivno kako smo napravili protiv Francuza i tada ne bi trebalo biti problema. Što se tiče našeg napada, za ovu utakmicu imamo dovoljno talenta da dečki to izvuku bez nekog većeg problema“, razmišlja Sesar, a optimist je i reprezentativac Mateo Drežnjak.


„Na terenu smo prošlu pripremu, spremili smo se koliko smo mogli u jednom danu, još nas čeka video analiza protivnika, a u ponedjeljak će trener odlučiti kojih 12 igrača će igrati. Atmosfera je super, svi su igrači super i jedva čekaju utakmicu“, rekao je Drežnjak.


„Dogodio se poraz u Francuskoj, ali to nas nije pokolebalo. Nastavljamo dalje, imamo za upisati prvu pobjedu i krenuti u nastavak kvalifikacija s omjerom 1-1. Nema ozljeda, Smith je otišao zbog klupskih obaveza, a svi ostali su tu na raspolaganju i mislim da možemo pružiti dobru utakmicu“, razmišlja krilni igrač Toni Nakić.