Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

rutinska pobjeda

Prvoligaš nadvisio drugoligaša u četvrtfinalu regionalne faze Kupa Krešimir Ćosić

Autor: Andrija Dešpoja

06.10.2023. 14:20
Prvoligaš nadvisio drugoligaša u četvrtfinalu regionalne faze Kupa Krešimir Ćosić

Foto: Mate Komina



U četvrtfinalnom ogledu prve faze natjecanja u Kupu Krešimir Ćosić košarkaši Jazina Arbanasa su se rutinski obračunali s dojučerašnjim kolegama iz Prve muške lige igračima Opus Puntamike. »Žuta podmornica« je na koncu slavila s uvjerljivih 36 poena razlike, svladavši gradske suparnike rezultatom 77:113 i tako se na pravi način predstavila ljubiteljima loptanja pod obručima u službenoj premijeri nove sezone.


Već je prva četvrtina u kojoj su mladići iz razvojne momčadi Zadra suparniku dozvolili tek 15 koševa, pritom ubacivši čak 30, pokazala u kojem će smjeru »puhati vjetar« u ostatku susreta. Druga dionica je donijela bolju igru Puntamičana koji su ponešto popravili igru u napadu, no igračima Jakova Vladovića je i dalje velike probleme stvarala obrana pa se na veliki odmor otišlo s uvjerljivih plus 21 iz perspektive košarkaša Jazina (37:58).


Ni otvaranje nastavka nije donijelo bolje defenzivno izdanje Vladovićevih momaka koji su ponovno primili gotovo 30 poena pa je pitanje pobjednika bilo riješeno debelo pred ulazak u posljednjih deset minuta, stoga je posljednja dionica poslužila kao malo jači sparing igračima s klupa obje momčadi koji su dobili priliku da se u završnici pokažu publici i svojim trenerima.




– Od početka utakmice smo uspjeli nametnuti svoj ritam i već do poluvremena smo otišli na veliku prednost tako da je sve bilo relativno rano riješeno. Svi igrači su dobili priliku na parketu, što je jako dobro jer nam je ovo bila prva službena utakmica u sezoni. Okrećemo se sada otvaranju Prve muške lige protiv Ribole Kaštela i nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu – kazao je strateg Jazina Arbanasa Roko Jurlina nakon rutinske pobjede nad Puntamičanima.


Nominalne goste u dvorani broj 3 ŠC Višnjik predvodio je mladi Niko Šare s 25 koševa, pratio ga je Luka Bilokapić s 14 poena, dok su dvoznamenkasti bili i Manuel Dundović s 13, Josip Badrak s 11 i Toni Josipović s deset koševa. Najefikasniji u puntamiškim redovima bio je Borna Jurela sa 17 poena, a pratio ga je Marko Prskalo s 15 koševa.