Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Zadarska moćna gomilica

Pripreme muške reprezentacije za košarkaše do 20 godina

Autor: Paulo Sarić

10.06.2023. 13:40
Pripreme muške reprezentacije za košarkaše do 20 godina

Foto: HKS-CBF.HR



U Šibeniku se od srijede do petka navečer igrao međunarodni turnir za košarkaše do 20 godina u sjećanje na Dražena Petrovića na kojem su uz reprezentaciju Hrvatske nastupile i nacionalne selekcije Crne Gore, Češke i Kanade. Hrvatska je pod vodstvom Jeronima Šarina u prva dva dana upisala dvije pobjede, svladavši prvo Češku u srijedu rezultatom 105:85, da bi u četvrtak bila bolja i od Crne Gore sa 72:67.


Među igračima pozvanima na pripreme najmlađe omladinske selekcije našlo se i čak petero Zadrana i košarkaša Zadra (Duje Brala, Antonio Sikirić, Krševan Klarica, Gabriel Karamarko i Ivan Njegovan), koji su u prva dva susreta pružili dobre predstave. Izbornik Šarin je nakon samo četiri dana priprema odlučio dati priliku svim igračima koje je pozvao na okupljanje pa su tako u susretu protiv Čeha priliku na parketu dobili tek Brala i Njegovan, no već su idući dan na parket kročila četvorica Zadrana.


Najkonzistentniji od njih je bio Duje Brala koji je nakon solidne sezone u Širokom jedini od zadarske »moćne gomilice« nastupio u prve dvije utakmice, pri čemu je bio efikasniji u susretu s Česima kojima je ubacio 13 koševa, uz četiri ukradene i dvije uhvaćene lopte, za tek nešto više od 16 minuta provedenih na parketu, dok je u dvoboju s Crnogorcima u približno istoj minutaži zabio tri poena.




Njegovan je priliku dobio u prvom susretu u kojem je za 16 i pol minuta postigao šest koševa i uhvatio tri lopte, dok su Sikirić, Klarica i Karamarko zaigrali u okršaju s Češkom. Pritom je najbolji dojam ostavio Antonio Sikirić koji je ubacio devet poena i uhvatio šest skokova za 19 minuta provedenih na parketu, a svoju rolu su dobro odradili i Krševan Klarica sa šest koševa i pet uhvaćenih lopti te Gabriel Karamarko s pet poena.