Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

Ludilo u Beogradu

Prekinuto finale doigravanja košarkaškog prvenstva Srbije, C. zvezdi titula za "zelenim stolom"

Autor: Portal Novilist.hr

06.06.2024. 08:51
Prekinuto finale doigravanja košarkaškog prvenstva Srbije, C. zvezdi titula za

Foto: Foto Facebook KK Partizan

Suci su prekinuli utakmicu početkom treće četvrtine zbog uvreda koje su navijači Partizana uputili prema čelniku Zvezde



RIJEKA Veliki derbi u finalu košarkaškog prvenstva Srbije između Partizana i Crvene zvezde prekinut je početkom treće četvrtine kod vodstva Partizana 57:45. Sve je krenulo kada su navijači Partizana krenuli s uvredama prema predsjedniku Crvene zvezde, Nebojši Čoviću. Suci su tražili od igrača Partizana da primire svoje navijače, no budući da nisu u tome uspjeli odlučeno je da će se utakmica prekinuti.


Prema važećim propisima utakmica bi se trebala registrirati 20:0 b.b. za Crvenu zvezdu koja bi tako trebala postati prvak. Doduše, iz Partizana je stiglo priopćenje koje poziva na drugačiji rasplet.


“Prvi put u povijesti naše košarke utakmica se prekinula zbog verbalnog incidenta. Nakon prekida, ekipa Zvezde povukla se u svlačionicu, a nakon što je dvorana ispražnjena, ostali su čekati na terenu, da bi službeni predstavnici Partizana dobili od sudaca informaciju o prekidu i nastavku meča kroz 24 sata. Momčad Partizana tada se povukla u svlačionicu, a igrači su dobili slobodno. Kad su se iznenada suci i igrači Zvezde pojavili na terenu nakon više od sat vremena poslije prekida, igrači Partizana već su otišli svojim kućama. Suci i delegat na ovaj način dodijelit će titulu prvaka Zvezdi, a Partizan u takvom skandalu ne želi sudjelovati”, poručuju iz Partizana.




Iz Crvene zvezde se, jasno, pozivaju na poštivanje propozicije, te su već čestitali svim svojim navijačima devetu uzastopnu titulu prvaka.