Nedjelja, 29. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

POJAČANJE

Pojačanje za Premijer ligu: Emilija Podrug nova igračica Zadra

Autor: Šime Ćurko

26.06.2024. 16:22
Pojačanje za Premijer ligu: Emilija Podrug nova igračica Zadra

Foto: PIXSELL



Nakon Mihaele Dobrić i Tee Turić, redove ŽKK-a Zadar pojačala je i iskusna Emilija Podrug. Prošle sezone Podrug je bila članica Plamen Požege, ekipe koja je osvojila Kup Ružice Meglaj Rimac i igrala finale doigravanja za prvakinje Hrvatske s Ragusom. Za 29.6 provedenih minuta na parketu u Prvenstvu Hrvatske u prosjeku je postizala 10.8 poena, imala je 10 skokova, 4.9 asistencija, 0.3 blokade i 1.3 osvojene lopte. Uz to ponijela je i titulu najbolje skakačice, strijelkinje i najkorisnije igračice (MVP) na završnom turniru Kupa.


Igrajući i WABA ligu, za 28.2 minute provedene na terenu, u prosjeku je postizala sedam poena, imala devet skokova, 3.8 asistencija, 0.4 blokade i 1.8 ukradenih lopti. Osim u Hrvatskoj, Podrug iza sebe ima bogato iskustvo igranja u Hrvatskoj, Španjolskoj, Francuskoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj i Slovačkoj, a dugo godina bila je i standardna reprezentativka. Sve su to podatci iz kojih je jasno da su Zadranke dobile veliko pojačanje u sezoni u kojoj će nakon tri godine ponovno nastupati u Premijer ženskoj ligi.


– Osim dominacije u svim segmentima igre, najveći forte Podrug je sigurno to što svojim nastupima svaku suigračicu svojom čini boljom, a zaraznim pozitivnim i pobjedničkim duhom usadit će istinske životne vrijednosti i u našu svlačionicu – ističe Valentina Jačan, predsjednica Zadra.