Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

NBA liga

LeBron James odveo Lakerse kroz produžetke do doigravanja, Hawksi predvođeni Youngom slavili u Miamiju

Autor: Portal Novi list

12.04.2023. 07:36
LeBron James odveo Lakerse kroz produžetke do doigravanja, Hawksi predvođeni Youngom slavili u Miamiju

Foto: LeBron James/Foto REUTERS

Lakerse sada očekuju Memphis Grizzliesi, a Hawkse susret s Boston Celticsima



Atlanta i LA Lakersi izašli su pobjednicima nakon prvih susreta “play-in-a” NBA lige i izborili – doigravanje Hawksi su uz čak sedmoricu igrača s dvoznamenkastim brojem poena svladali u gostima Miami (116:105). Trae Young zabio je 25 poena, Clint Capela uhvatio čak 21 skok. Kod Heatsa najefikasniji bio je  Kyle Lowry (33 poena).


Atlantu sada čeka susret protiv Boston Celticsa u prvom krugu doigravanja Istočne konferencije,  Miami ogled protiv boljeg iz sudara Toronta i Chicaga za osmu poziciju u doigravanju. Najuspješniji sastav iz tih okršaja će na lidera Istoka Milwaukee Buckse.


LA Lakersi su plasman u doigravanje i susret protiv Grizzliesa izborili domaćom pobjedom nad Minnesotom (108:102) nakon produžetka. Činilo se da će sve biti riješeno u regularnom dijelu, a posebno nakon trice Dennisa Schrodera 1.4 sekunde prije kraja za 98:95.




No, Anthony Davis je napravio prekršaj na Mikeu Conleyu na trici, a ovaj realizirao sva tri bacanja za produžetke u kojima su Lakersi ipak stigli do pobjede. LeBron James je zabio 30 poena uz deset skokova i šest asistencija, a Anthony Davis je uhvatio 15 skokova uz 24 poena.


Karl-Anthony Towns je zabio 24 poena uz 11 skokova kod Minnesote, koju, bez suspendiranog Rudyja Goberta, čeka ogled protiv pobjednika susreta New Orleansa i Oklahoma Cityja za osmo mjesto u doigravanju.