Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

prilika mladim igračima

KK Diadora: Nastavit ćemo suradnju s KK Zadar kao druga razvojna ekipa

Autor: Portal ZL

24.08.2023. 12:49
KK Diadora: Nastavit ćemo suradnju s KK Zadar kao druga razvojna ekipa

Foto: KK Diadora Zadar/FACEBOOK

KK Diadora Zadar objavila je na svom Facebook profilu priopćenje o suradnji s KK Zadrom i razvojnim programom koje prenosimo u cjelosti.


– Iako je u posljednje vrijeme vidljiv trend prozivanja (pa čak i vrijeđanja) rukovodećih osoba i djelatnika KK Zadar od strane košarkaških klubova koji streme ka uspostavljanju suradnje ili pak već surađuju s KK Zadar, ovom objavom naš Klub neće ići u tom smjeru već se ovo očitovanje objavljuje u dobroj vjeri kako bi se članovi i simpatizeri našeg Kluba te zainteresirana javnost upoznali s događajima koji su prethodili ovoj objavi te o budućim planovima Kluba.


Narednu natjecateljsku sezonu (2023/24) naš Klub nastavit će suradnju s KK Zadar kao druga razvojna ekipa sastavljena od kadeta i ulaznih juniora KK Zadar te najboljih pojedinaca iz omladinskog pogona našeg Kluba, ostavljajući time mogućnost dečkima iz naših mlađih kategorija da zaigraju u seniorskom sastavu.


Ranije je naš Klub rukovodećim osoba KK Zadar ponudio i svoj prijedlog suradnje kao prve razvojne ekipe KK Zadar, ali se struka KK Zadar ipak odlučila za nastavak suradnje s KK Jazine Arbanasi, a ponajprije radi prvoligaškog statusa navedenog kluba.


S obzirom na masovni egzodus igrača mlađih dobnih kategorija KK Zadar na kraju protekle natjecateljske sezone, a koji su trebali biti nositelji prve razvojne ekipe u nadolazećoj sezoni, smatrali smo da bi upravo naš Klub kroz participiranje u Drugoj muškoj ligi ‘Jug’ mogao pružiti preostalim potentnim mladim igračima maksimalan angažman po minutaži u utakmicama, a samim time kvalitetan podražaj za sportski napredak i razvoj što bi posljedično potencijalno rezultiralo i SAMOSTALNIM ulaskom u Prvu mušku ligu u narednoj natjecateljskoj sezoni.


To bi u njihovom trenutnom košarkaškom razvoju predstavljalo veliki uspjeh i pozitivan podstreh za njihove daljnje košarkaške korake.


S druge strane, budući da KK Jazine Arbanasi teže ka održavanju prvoligaškog statusa kao svoj prvotni cilj (što je i legitimno), a zbog čega imaju potrebu (što je i objektivno s obzirom na trenutnu situaciju) za angažiranjem četiri ili više starijih i iskusnijih igrača koji će biti nositelji igre logičkim se nameće pitanje svrhe i ishoda takve suradnje te opravdanost naziva takve ekipe kao ‘prve razvojne’ ako mladi i potentni igrači KK Zadar neće moći u punom kapacitetu sudjelovati u raspoređenoj minutaži KK Jazine Arbanasi što će kao posljedicu, kod dobrog dijela mladih zadarskih košarkaša imati sezonu ‘GRIJANJA’ klupe i time biti lišeni igranja seniorske košarke u narednoj sezoni.


Želimo vjerovati kako će budućnost pokazati da naše sumnje nisu bile opravdane.


Neovisno o tome, ovim putem želimo poželjeti uspješnu suradnju kolegama iz KK Zadar i KK Jazine Arbanasi uz nadu da na kraju iduće natjecateljske sezone većina mladih igrača ipak neće napustiti KK Zadar kao što je to bio slučaj završetkom prošle sezone.


Za kraj, ono što je najupadljivije i za nas najžalosnije; zasnivanje dvogodišnje sportske suradnje između KK Zadar i KK Jazine Arbanasi odobrio je Nadzorni odbor KK Zadar, od čijih pet članova trojica su bila ZA (I TO SVA TRI ČLANA UDRUGE GRAD KOŠARKE) dok su preostala dva člana trenutnog saziva NO ostala suzdržana, zaključuju u priopćenju.