Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Euroliga košarkaša

Hrvatski košarkaš se oglasio nakon što je zabio 31 poen u povijesnoj utakmici Real Madrida

Autor: Hina

06.01.2024. 17:36
Hrvatski košarkaš se oglasio nakon što je zabio 31 poen u povijesnoj utakmici Real Madrida

Foto: Mario Hezonja/Foto Facebook Real Madrid

Ponosan sam na svoje suigrače jer je ovo povijest - rekao je Hezonja



MADRID Hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, koji je postigao 31 koš u pobjedi Real Madrida nad Anadolu Efesom od 130-126, rekao je da je ponosan što je sudjelovao u “toj povijesnoj utakmici”.


Europski prvak Real Madrid je u petak navečer pobijedio pred svojim navijačima, ali tek u četvrtom produžetku. Bila je to najduža utakmica u povijesti Eurolige te prva u kojoj je jedna momčad postigla 130 koševa.


“Naša momčad je ‘ludilo'”, izjavio je 28-godišnji Hezonja koji je u drugom produžetku zabio koš sa zvukom sirene i tako izborio treći produžetak.




“Ponosan sam na svoje suigrače jer je ovo povijest”, dodao je u izjavi objavljenoj na mrežnom portalu Real Madrida.


Nikada u utakmici Eurolige, osnovane u ljeto 2000., nije palo 256 koševa.


“Sada se moram odmoriti jer za dva dana imamo novu utakmicu, ali trebamo uživati u ovome”, rekao je hrvatski reprezentativac.


Real Madrid je vodeća momčad Eurolige sa 17 pobjeda i dva poraza. Hezonja je proglašen najboljim igračem (MVP) Eurolige za mjesec prosinac, a uoči sinoćnjeg dvoboja nagradu mu je predao bivši proslavljeni košarkaš Reala Felipe Reyes, što su navijači pozdavili snažnim pljeskom i skandiranjem.


Nakon najnovijeg slavlja u madridskoj Palači sportova (WeZink Center) Hezonja je putem društvene mreže X (nekadašnji Twitter) napisao: “Košarka je najljepši sport na svijetu. Laku noć”.


Real Madrid, koji je sa 15 pobjeda i jednim porazom vodeći u španjolskom prvenstvu, u nedjelju gostuje kod osmoplasirane Baskonije.