Utorak, 2. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

NBA liga

Denver i Indiana izjednačili na 2:2. Briljantni Nikola Jokić pokazao zašto je MVP

Autor: Hina

13.05.2024. 09:39
Denver i Indiana izjednačili na 2:2. Briljantni Nikola Jokić pokazao zašto je MVP

Foto: Reuters



Denver Nuggets su izjednačili na 2-2 u polufinalu Zapadne konferencije, a Indiana Pacersi u polufinalu Zapadne konferencije nakon što su obje momčadi sinoć ostvarile pobjede protiv svojih suparnika Minnesota Timberwolvesa, odnosno New York Knicksa.


Denver je svladao  Minnesota Timberwolvese sa 115-107, a do pobjede su ih predvodili MVP regularne sezone Nikola Jokić i Aaron Gordon. Jokić je zabio 35 koševa uz sedam skokova i isto toliko asistencija. Gordon je dodao 27 poena, sedam skokova i šest asistencija. Jamal Murray je ubacio 19 koševa uz osam asistencija i pet skokova.


Timberwolvesima nisu pomogla ni 44 koša Anthonyja Edwardsa. Karl-Anthony Towns utakmicu je završio s 13 poena, nakon što je u prvoj četvrtini pogodio nula od sedam šuteva. Rudy Gobert zabio je 11 poena i uhvatio 14 skokova, ali je promašio četiri od svojih devet slobodnih bacanja.




Indiana Pacersi su kod kuće slavili protiv New York Knicksa s uvjerljivih 121-89 izjednačivši na 2-2 u seriji na četiri pobjede. Tyrese Haliburton je s 20 ubačaja bio najbolji strijelac Pacersa, a T.J. McConnell je ubacio 15 koševa.


Peta utakmica se igra u utorak u New Yorku.


“Sada moramo izaći tamo i izboriti pobjedu u Madison Square Gardenu”, rekao je Haliburton.


Kod New Yorka, koji je bio bez ozlijeđenih OG Anunobyja, Juliusa Randlea, Mitchella Robinsona i Bojana Bogdanovića, najbolji je bio Jalen Brunson s 18 koševa, dok je Miles McBride ubacio 16.