Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NBA liga

Bucksi dobivaju novog trenera, ugledno ime ima samo jedan cilj - naslov prvaka

Autor: Hina

25.01.2024. 14:50
Bucksi dobivaju novog trenera, ugledno ime ima samo jedan cilj - naslov prvaka

Foto: Doc Rivers/Foto REUTERS

Prije tri sezone Milwaukee je bio NBA prvak nakon 4-2 pobjede u finalnoj seriji protiv Phoenixa



MILWAUKEE  Kako pišu brojni američki mediji NBA košarkaška momčad Milwaukee Bucks dobila je novog trenera, to je iskusni 62-godišnji Doc Rivers koji ima samo jedan cilj, odvesti klub od naslova prvaka.


Vraća se time Rivers u NBA ligu nakon posljednjeg posla kojeg je obavljao u Philadelphiji gdje je radio od 2020. do 2023. godine. Prije toga je bio trener Orlanda, Bostona i Los Angeles Clippersa.


Dosta iznenađujuće ranije je odzvonio razlaz Milwaukeeja i Adriana Griffina koji je momčad preuzeo na startu aktualne sezone. Milwaukee je s Griffinom ostvario omjer 30-13 te se momčad nalazila na drugom mjestu ljestvice Istočne konferencije, odmah iza Bostona. Unatoč tome bilo je i dosta zamjerki na Milwaukee, pogotovo kada je fokus na obrambenoj igri.




Premda je Doc Rivers ugledno trenersko ime u NBA ligi ni on nije bio imun na kritike koje su se za njega najčešće lijepile dok je obavljao svoja dva posljednja posla, u LA Clippersima i Philadelphiji.


Prije tri sezone Milwaukee je bio NBA prvak nakon 4-2 pobjede u finalnoj seriji protiv Phoenixa. Momčad je tada vodio Mike Budenholzer koji je klub napustio na kraju prošle sezone.