Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

MALI NOGOMET

Kontra u trileru osigurala povratak u elitu

Autor: Alen Plahinek

20.09.2023. 17:47
Kontra u trileru osigurala povratak u elitu

Foto: LUKA JELIČIĆ



Pred 200-tinjak ljudi u Mocirama Kontra Taxi Rogić i Kolan osigurali su svoje nastupe u Prvoj, odnosno Trećoj ŽMNL u sljedećoj sezoni. Rasplet je to dvije kvalifikacijske utakmice u kojima se odlučivalo o popuni te dvije lige. Kontra je u vrlo zanimljivoj utakmici s 3:2 svladala Futsal Murvicu i vratila se među prvoligaše nakon pet godina, dok je Kolan u golijadi s 8:2 »isprašio« Dasiaddo. O utakmici vrijednoj povratka među županijsku elitu govorio nam je Marin Žilić, karika bez koje Kontra gotovo pa i ne može.


– Bila je to prava poslastica ljubitelje malog nogometa i za sve prisutne u dvorani. Odlična i čvrsta utakmica, s puno prilika,a pobjeda je ovoga puta otišla na našu stranu. Drago mi je da se sve ovako završilo, da smo se vratili u najjaču županijsku ligu jer smatram da tamo i pripadamo. Prošlu prvu polusezonu odradili smo loše, no u drugoj polusezoni smo se skupili i krenuli ozbiljnije. Završili smo četvrti, otišli u play-off za Prvu ligu, međutim nesretno smo izgubili od Gauna, s time da u tim utakmicama nismo bili u punom sastavu. Malo nas je sreća pomazila što je Puntamika ugasila svoj sastav tako da smo dobili drugu priliku i sada kada smo bili s punim sastavom to je izgledalo jako dobro – kazao je Žilić te najavio što očekuje od nove sezone.


– Pojačali smo se s nekoliko igrača prvoligaškog kalibra i iskustva, tako da mislim da ćemo biti vrlo ravnopravni s ostalima. Cilj je uvijek biti što bolji i zadržati prvoligaški status. Veselimo se novim izazovima. Vrlo važna je stavka da smo se od ove sezone udružili s momčadi Taxi Rogić – zaključio je Žilić.




Jakovljević i Tolj doveli su Kontru u vodstvo vrlo brzo nakon prvog sučevog zvižduka. Može se reći kako se Murvičani se još nisu ni okrenuli, a već su gubili 2:0. Ipak, do predaha su se oporavili od početnog šoka te su u drugom poluvremenu izjednačili na 2:2. Prvo je Kojić zabio za 2:1, a ubrzo nakon Lučić je izjednačio na 2:2. U napetoj završnici, samo 40 sekundi prije kraja utakmice Jakovljević svojim drugim pogotkom donosi veliku pobjedu Kontri i prolaz u Prvu ŽMNL.


U utakmici za popunu Treće ŽMNL Kolan je protiv Dasiadda već u petoj minuti vodio 2:0. Batur je »bombom« gotovo sa središta igrališta smanjio rezultat na 2:1. Ponovno na dva razlike za Kolan postavio je Fumić prije kraja prvog dijela. Praktički susret je bio riješen nakon što su Šalković i Fumić dvama pogocima odveli Kolan na 5:1. Demo je uspio smanjiti na 5:2, a to je samo bila uvertira za ono što je uslijedilo. Postigli su Kolanjci još tri gola za uvjerljivih završnih 8:2.