Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

LIGA ZA PRVAKA

Žganec: Za pobjedu moramo odigrati na visokoj razini

Autor: Andrija Dešpoja

04.04.2023. 11:42
Žganec: Za pobjedu moramo odigrati na visokoj razini

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL



Veliki tjedan koji završava s Uskrsom i košarkašima Zadra donosi velika dva okršaja s Cibonom. Prvi je na rasporedu danas od 18 sati kada Vukovi predvođeni Josipom Sesarom istrčavaju na Višnjik u sklopu 4. kola Lige za prvaka, dok će u subotu Zadar gostovati u Draženovom domu u regionalnom ogledu.


I jedan i drugi okršaj imaju svoju težinu, današnji će pobjedniku dati uzlet prema samom vrhu poretka i približavanje jedinici prije doigravanja, dok će abaligaški za vikend pobjedniku odškrinuti vrata regionalnog doigravanja.


Ranjena Cibona


Zato mjesta kalkulacijama nema, obje momčadi svaka sa svojim problemima sigurno žele dati svoj maksimum kada su u pitanju najveći hrvatski derbiji. Ove sezone u međusobnim susretima vode Cibosi, koji su po jednom slavili u HT Premijer ligi, Krešinom kupu i ABA ligi, a sastavu Danijela Jusupa je pripao onaj posljednji odigran u sklopu hrvatskog prvenstva krajem veljače na Višnjiku (83:68).




Unatoč negativnom omjeru Zadranima se u ovom ukupno petom međusobnom dvoboju daje blaga prednost jer se Sesarova momčad u međuvremenu suočila s bitnijim skraćivanjem rotacije.


Draženov dom je napustio Marko Baković, za Filipa Bundovića je sezona završena zbog ozljede, a protiv Igokee se nakon duljeg izbivanja u sastav vratio Aleksandar Aranitović, dok je u Laktašima nove brige Sesaru zadala ozljeda motora njegove momčadi Borne Kapuste.


Ostaje nepoznanica hoće li Kapusta biti u stanju danas odigrati, a koga god trener Cibone poslao u vatru u suprotnom taboru se samo fokusiraju na sebe i ono što moraju učiniti kako bi bodovi ostali u Krešinom domu.


Jači za Lakića i Mekića


– Dolazi nam još jedna utakmica s Cibonom i još jedan hrvatski derbi. Mislim da se momčadi jako dobro poznaju i da među nama nema nikakvih nepoznanica.


Moramo odigrati energetski i fizički na visokoj razini i onda se možemo nadati pobjedi – kazao je Karlo Žganec koji će morati dobiti bitku pod koševima s Ciboninim centrima Vukovićem i Ljubičićem, a dobra vijest u svlačionici na Višnjiku je ta što se u odnosu na prethodnu utakmicu u Skoplju osnažila za dvojicu igrača.


Vraća se Arijan Lakić koji je sanirao zdravstvene tegobe nastale uslijed primljenog udarca u bubrege, a u domaćem prvenstvu može nastupati i Mekić, pa bi »krvna slika« trebala biti značajno drugačija nego na prošloj utakmici na parketu MZT-a.