Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

VEČERAS OD 18. SATI

Zadar u 6. kolu na parketu Krešinog doma dočekuje Cedevitu Junior

Autor:

02.11.2022. 10:54
Zadar u 6. kolu na parketu Krešinog doma dočekuje Cedevitu Junior

Foto: KK Zadar



Tjedan s čak tri utakmice u svom itineraru košarkaši Zadra otvaraju večeras od 18 sati derbijem 6. kola HT Premijer lige u Krešinom domu gdje dočekuju Cedevitu Junior. Naporan ritam u biti se samo nastavlja igračima Danijela Jusupa jer su prošlog petka i nedjelje imali okršaje sa Splitom i Furnirom, dok ih nakon sastava koji s klupe predvodi bivši izbornik Hrvatske Damir Mulaomerović očekuju i dva gostovanja, u petak kod Dinama u Zagrebu te u nedjelju na terenu C. zvezde u Beogradu u sklopu regionalne lige.


Samopouzdani gosti


No, kako vremena za plakanje o težini rasporeda nema, fokus je Zadrana u potpunosti usmjeren na dolazak »mladih vitamina« koji su kao i oni u početnih pet kola na omjeru 4-1, ali i napunjeni dodatnim samopouzdanjem nakon uvjerljivog slavlja nad Splitom prije dva dana. Stoga momčad Damira Mulaomerovića na Višnjik stiže prepuna motiva da se u Zagreb vrati s novim velikim skalpom, a na tom putu remeti ih tek ozljeda Krunoslava Simona koji neće biti u sastavu još neko vrijeme.


S druge strane, Zadrani današnji dvoboj dočekuju poprilično svježi i odmorni s obzirom da je gotovo cijela startna postava pobjedu nad Furnirom u prošlom kolu odgledala s klupe. Energija je jedan od ključnih aduta Jusupove momčadi i u upravo bi ta činjenica mogla biti od velikog značaja da bodovi ostanu na Višnjiku.




– Split se nakon velike pobjede nad nama u Zadru »ispraznio« i zato su protiv Cedevite Junior odigrali tako kako su odigrali. Iskustvo me uči da je to tako. Jednostavno, ne vjerujem da je razlika od 25 koševa s koliko su izgubili realan odnos snaga između te dvije momčadi. Ali, u svakom slučaju ne podcjenjujemo Cedevitu Junior. Dapače, to je dobro posložena momčad s dobrim igračima i ako ne uđemo maksimalno u taj susret mogli bi se naći u problemima – rekao je Jusup u najavi derbija 6. kola domaćeg prvenstva gdje zasad Zadar ugodno plovi s tek jednim porazom doživljenim na gostovanju kod Cibone.


Tri utakmice do pauze


Pred nadolazeću dvotjednu pauzu zbog obveza hrvatske reprezentacije u predkvalifikacijama za EP, na Višnjiku se definitivno gleda prema zadržavanju u sedlu, posebno što se tiče HT Premijer lige, a za to će trebati nadjačati Cedevitu Junior i Dinamo u razmaku od 48 sati, dok se u nedjelju na parketu prvog favorita ABA lige nemaju pravo nadati nečem više od časnog poraza. Dočekati taj reprezentativni prozor s omjerom 6-1 u hrvatskoj ligi i polovičnim 3-3 učinkom u regionalnom natjecanju smatralo bi se više nego odličnim za prvi dio sezone kojoj se podsjetimo ne tako davno, ovog ljeta, pristupalo s podosta upitnika i crnih prognoza.



Mulaomerović: Tražit ćemo svoju šansu


Cedevita Junior podosta je mijenjala roster u odnosu na prošlu sezonu, a u svlačionici narančastih ovog su se ljeta pojavili iskusni igrači poput Krune Simona i Pavla Marčinkovića. Nažalost po stratega Mulaomerovića bivšeg člana europskog prvaka Efesa treba čekati još neko vrijeme da se oporavi, no i bez njega dosegnut je 4-1 omjer u pet kola, što »vitaminima« daje za pravo nadati se i iznenađenju na Višnjiku večeras.


– Nakon što smo prije par dana imali veliku potrošnju protiv Splita slijedi susret sa Zadrom u gostima gdje je uvijek teško igrati. Zadar je favorit u ovom susretu, dobro su otvorili u ABA ligi, imaju dobra tijela, visoki su. Bit će dosta teško, pogotovo jer smo ponovno u skraćenoj rotaciji. Protiv Splita dečki su odigrali jednu vrhunsku utakmicu, imali smo odličnu energiju i nadam se da ćemo se uspjeti odmoriti. Ono što je za nas najvažnije je da odigramo jednu dobru utakmicu, da budemo hrabri i da pokušamo tražiti svoju šansu – najavio je susret protiv Zadra Damir Mulaomerović.