Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

LIGA ZA PRVAKA

"Vitamini" ispijeni na eks i prije odmora

Autor: Andrija Dešpoja

29.03.2023. 19:57

Foto: Mate Komina



Činjenica da igraju čak treću utakmicu u samo šest dana nije uopće omela košarkaše Zadra da se na lepršav i nadasve učinkovit način obračunaju s Cedevitom Junior u 3. kolu Lige za prvaka.


Sastav predvođen Damirom Mulaomerovićem dobio je popriličnu porciju od nadahnutog Zadra i tako su ambicije “Vitamina” po pitanju borbe za jedinicu stavljene po strani, dok će Jusupova momčad svoju šansu za tim pothvatom tražiti u preostalih sedam kola u trokutu s Cibonom i Splitom.


Mekić na jedinici


Jusup je u dvoboj ušao bez ozlijeđenog Arijana Lakića, pa je u njegove cipele organizatora igre uskočio Adem Mekić. Makedonac se odmah pokazao poprilično učinkovitim na toj poziciji jer se polovica prve dionice dočekala na ugodnih osam plusa (14:6), s tri strijelca u domaćoj momčadi (Žganec šest, Ramljak i Mekić po četiri poena).




Na drugoj strani jedini je loptu kroz mrežicu Zadra uspijevao provući Kruno Simon. Pogodio je najiskusniji Cedevitin igrač dvije trice, kasnije još jednu za 14:9, a čak osam minuta je prošlo dok mu se nije pridružio i neki od suigrača.


Bio je to Kučić s jednim bacanjem, pa ne čudi da su “Vitamini” prvih deset minuta zaključili s mizernih 12 ubačaja, a u domaćim redovima nisu imali ništa protiv devet viška (21:12) za koje je najzaslužniji Jusupov džoker s klupe Drežnjak.


Učinkoviti Simon


Prvi igrač Cedevite koji je pogodio iz igre, a da nije Simon, bio je Sandro Rašić na otvaranju druge četvrtine. Vezao je nekadašnji član Sonik Puntamike dvije trice i bitnije smanjio zaostatak (21:18), ali kratkog je vijeka bila sreća u gostujućim redovima.


Ekspresni odgovor uslijedio je od Ramljaka i Šantelja koji kreiraju 9:0 seriju za najvećih dotad 12 plusa (30:18), a nedugo zatim osvanuli su domaći igrači nakon trice Čampare i na 16 viška (38:22). Da Mulaomerović u svojim redovima nije imao klasu poput Simona garantirano bi Cedevita otišla putevima katastrofe, ovako je bivši izbornik mogao biti “zadovoljan” s održavanjem 16 minusa (50:34) pred odlazak u svlačionice.


Jer momčadske igre od svojih štićenika nije dobio, potvrdit će to 20 poena veterana “Vitamina”, dok je ostatak momčadi uspio zabiti tek 14 koševa. U suprotnom taboru potpuno obrnuta slika, zabili su Jusupovi štićenici 50 koševa uz čak devet strijelaca, s tim da je u leru odigrao Božić, doprinijevši samo s dva poena i dva skoka u 12 minuta igre.


Čampara i Klarica


Nekakvu nadu gostima početkom nastavka donio je Marčinković koji je ubacio dvije trice i jednu dvicu (52:43), no kao i u prvom poluvremenu Zadar je nemilosrdno odgovorio preko Ramljaka i Čampare i učas vratio 16 viška na svoj konto (59:43). U posljednje vrijeme nadahnuti BiH reprezentativac izdominirao je koncem treće dionice i u suradnji s Klaricom popeo Zadar do 26 razlike (73:47).


Završni čin dvoboja je stoga postao tek puka formalnost, s očekivanim puštanjem papučice gasa od strane domaćeg sastava. Ovacije 500-njak gledatelja u Krešinom domu zaslužio je Čampara koji je uz Drežnjaka zabio najviše, 15 poena, 14 je dodao Ramljak, a kod gostiju jedini je na visini zadatka bio Simon s 21 ubačajem.