Nedjelja, 12. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

kreću s radom

Počinju pripreme aktualnog prvaka Hrvatske

Autor: Paulo Sarić

02.08.2023. 13:36
Počinju pripreme aktualnog prvaka Hrvatske

Foto: Šime Zelić/PIXSELL



Premda je prva službena utakmica na rasporedu tek posljednji vikend u rujnu, nova natjecateljska sezona za košarkaše Zadra počinje već danas u 19 sati kada kreću pripreme za nadolazeće izazove. Danijel Jusup, trener aktualnog prvaka Hrvatske koji je prije nešto više od dva mjeseca, nakon izuzetno turbulentne sezone koju su obilježila višemjesečna dugovanja, smjena direktora i odlazak Antonija Jordana, trijumfalno zaključio natjecanje »pomevši« u finalu doigravanja HT Premijer lige s 3-0 dalmatinske rivale košarkaše Splita, večeras će u dvorani 3 Športskog centra Višnjik okupiti momčad predvođenu kapetanom Markom Ramljakom.


Pred Zadranima je nekoliko tjedana izuzetno napornih priprema za novu sezonu u kojoj će Zadar ponovno igrati na tri fronta: u regionalnoj ABA ligi, hrvatskom prvenstvu i Kupu Krešimir Ćosić. Zanimljivo je primijetiti da će pripreme i ove godine početi istoga datuma kada su započele i prošle, 2. kolovoza.


Jer, provjeren recept ne valja mijenjati. Od prošlosezonskih junaka na Višnjiku je ostala većina momčadi, na čelu s kapetanom Ramljakom, a uz iskusnog Posuška u svlačionici Krešinog doma će i nadolazeće sezone »stanovati« Dario Drežnjak, Karlo Žganec, Adem Mekić, Arijan Lakić, Antonio Sikirić, Ivan Njegovan i Krševan Klarica, dok su nova lica Patrik Jambrović i Lovro Mazalin.




Očekuje se da će od prvoga dana s radom krenuti većina igrača, izuzev Mazalina i Drežnjaka koji večeras s hrvatskom reprezentacijom u Luksemburgu igraju posljednju utakmicu pretkvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se za dvije godine održati u Finskoj, Latviji, Poljskoj i na Cipru.