Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SLAVLJE U ČAČKU

Košarkaši Zadra nadjačali Borac na gostovanju u sklopu 4. kola

Autor:

24.10.2022. 09:43
Košarkaši Zadra nadjačali Borac na gostovanju u sklopu 4. kola

Foto: KK Zadar



Košarkaši Zadra su napravili novi podvig, slavljenički su zaključili nastup u 4. kolu ABA lige koje ih je odvelo na gostovanje u Čačak. Protiv Borca sastav Danijela Jusupa stigao je do treće ovosezonske regionalne pobjede koju su morali doslovno izrudariti u dodatnih pet minuta igre, nadmudrivši domaćina u samoj završnici produžetka s konačnih 91:93 (22:18, 17.22, 27:23, 17:20, 8:10).


Loše otvaranje


Nisu se Zadrani snašli na samom otvaranju i to je nagnalo Danijela Jusupa na prvu minutu odmora nakon proteka četiri minuta igre. Borac je ušao s idejom u utakmicu i što je još važnije, odličnom realizacijom s vanjskih pozicija, dok se to nije moglo reći za gostujuće igrače koji su izuzetno teško dolazili do poena. Shodno tome je i prvi ozbiljniji bijeg domaćina (13:5) upalio alarm za uzbunu na klupi Zadra.


Donijelo je to početno Jusupovo hlađenje efekta jer se ubrzo, preko Božića i Drežnjaka uhvatio rezultatski priključak, i Zadrani su s puno prihvatljivijih četiri minusa (22:18) zaključili prvu dionicu, a nedugo zatim početkom druge četvrtine na krilima Čampare koji u kratkom vremenu zabija devet poena po prvi put su se našli u vodstvu (25:29) koje je i zadržano do odlaska na odmor.


Ubojita strategija




Ali tek u minimalnom iznosu (39:40) i s hendikepom treće osobne Božića na čijim se leđima zasnivala najubojitija Jusupova strategija u pokušaju matiranja kolege mu na domaćoj klupi Marka Marinovića.


Naznake nadmudrivanja protivnika Zadrani su počeli pokazivati povratkom iz svlačionica kada su pobjegli domaćinu na osam razlike (42:50). Trice su vezali Jordano i Davis, dok je gostujuću seriju 10:3 zaključio Ramljak iz kontranapada. No, nije trebalo dugo čekati na adekvatan odgovor Borca koji preko Todorovića i Novakovića u narednih 120 sekundi preokreće rezultat (57:55), a minutu kasnije domaći sastav se tricom Lešića i s dva plus jedan Tomaševića uspeo do šest viška (63:57), a Jusupovi igrači su tek uspjeli zaustaviti nizbrdicu na tri minusa (66:63), pred ulazak u posljednju dionicu.


Teška bitka


Zadar se uspješno držao blizu egala i u završne četiri minute ušao s minimalnim vodstvom (77:78), dok se na dvije minute prije kraja preko Božića i Žganeca stiglo i do tri plusa (80:83) koje je anulirao tricom Novaković (83:83) i pooravnati rezultat ostao je na snazi do završetka regularnog dijela. I u produžetku se nastavila teška bitka, a Zadrani su preko Drežnjaka i Božića prve tri minute zaključuli s prednošću od tri koša (89:92), a u posljednjih deset sekundi ušlo se s dva plusa koji su se pokazali dovoljnima za odnošenje punog plijena s vrućeg gostovanja u Čačku. Zadrane je predvodio tandem Božić-Drežnjak, Prvi je ubacio 27 koševa uz 11 skokova i sedam asistencija dok je drugi zabio 19 koševa. Kod domaćina Novaković je postigao 17, Todorović i Tomašević svaki po 15 poena.