ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

MLAĐI UZRASTI

Kadeti Zadra pobjedom u Zagrebu došli na korak od završnog turnira PH

Autor: Paulo Sarić

07.04.2023. 12:30
Kadeti Zadra pobjedom u Zagrebu došli na korak od završnog turnira PH

Foto: ANDREJ JANčIJEV/KK ZADAR



Kadeti Zadra stigli su na korak od potvrde plasmana na završni turnir prvenstva Hrvatske. Igrači Marka Selina u srijedu su u susretu 12. kola Jedinstvene kadetske lige na gostovanju u Zagrebu svladali Košarkašku akademiju Mrav rezultatom 77:93 i upisali 11. pobjedu u sezonu, te ih još samo jedan trijumf dijeli od »Final Foura«.


Premda oslabljeni neigranjem Michaela Ružića i Ante Mustaća, Zadrani su bolje otvorili susret i na krilima veze Vito Perković-Toni Torbarina već u četvrtoj minuti otišli na tri posjeda prednosti (6:15). Zagrepčani su brzo ulovili priključak i zahvaljujući dobroj roli Luke Kusture do početka druge dionice vratili stvari na početak (26:26), no kako je vrijeme odmicalo tako su i gosti s Višnjika polako hvatali željeni ritam te su do velikog odmora sagradili zalihu od okruglih deset poena (37:47).


Napadački doprinos igrača s klupe, prije svega Domagoja Batura i Andre Mirčete, trasirao je put, a kada su se na to nadovezala i tri dalekometna ubačaja Torbarine i Roka Zdrilića semafor je već pokazivao i visokih 45:66 za Zadar.




Marin Gerovac je dobrom solo-dionicom »zaustavio krvarenje« i zadržao svoju momčad na kakvom-takvom priključku, no svaki put kada bi domaćini ponešto priprijetili uslijedila bi trica Selinovih đaka koja bi, poput povećala na ljetnom suncu, brzo »spržila« sve nade zagrebačkog sastava.


– Premda smo bili malo umorni i načeti sitnim ozljedama pojedinih igrača, momci su vrlo ozbiljno shvatili suparnika te smo na koncu došli do relativno laganog trijumfa kojim smo stigli na korak od matematičkog osiguravanja plasmana na završni turnir.


Već u subotu nas očekuje gradski okršaj s Diadorom i nadam se da ćemo tu napraviti i posljednji korak prema »Final Fouru« te spremni dočekati nove izazove – kazao je nakon susreta trener kadeta Zadra Marko Selin.


Najefikasniji među četvoricom dvoznamenkastih u redovima pobjedničkog sastava bio je Toni Torbarina s 25 poena i šest asistencija, dok su po 16 koševa dodali kapetan Roko Zdrilić i Vito Perković, što je potonji nadogradio i sa sedam uhvaćenih lopti. Zagrepčane je s 27 poena predvodio Ante Perić, dok je Marin Gerovac dodao 14 koševa, šest skokova i pet asistencija.