ponedjeljak, 20. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

NBA liga

Kingi nakon tri uzastopna poraza slavili u San Franciscu i stekli meč loptu na svojem parketu

Autor: Hina

29.04.2023. 07:43
Kingi nakon tri uzastopna poraza slavili u San Franciscu i stekli meč loptu na svojem parketu

Foto: Stephen Curry između Harrisona Barnesa i Domantasa Sabonisa/Foto REUTERS

Sacramento je potpuno nadigrao Golden State u dvoboju u kojem su Kingsi bili suočeni s ispadanjem iz doigravanja



SAN FRANCISCO  Košarkaši Sacramento Kingsa prekinuli su niz od tri poraza u prvom kolu NBA doigravanja svladavši aktualne prvake Golden State Warriorse sa 118:99 u njihovom Chase Centeru.


Sacramento je potpuno nadigrao Golden State u dvoboju u kojem su Kingsi bili suočeni s ispadanjem iz doigravanja. Warriorsi su mali dio utakmice, krajem prve i početkom druge četvrtine, proveli u vodstvu, ali njihov napad ni u jednom trenutku nije djelovao tečno i ubojito. Kako ni obrana nije bila dovoljno čvrsta, uvjerljiv poraz je bio logična posljedica.


Malik Monk je sa 28 poena bio najbolji strijelac Kingsa, a De’Aaron Fox je spojio 26 poena i 11 asistencija. Na “double-double” učinku su bili i Keegan Murray sa 15 koševa i 12 skokova te Trey Lyles sa 12 poena i 10 skokova. I Kevin Huerter je ubacio 12 koševa, a upravo su njegove dvije uzastopne trice na polovici zadnje četvrtine odvele Kingse na 16 poena prednosti i osigurale pobjedu.




U lošoj šuterskoj večeri (37,6% iz igre, 10 promašenih slobodnih bacanja) Warriorse je sa 29 poena predvodio Stephen Curry. Klay Thompson je ubacio 22 poena, a Andrew Wiggins 13. To su bila jedina trojica igrača kod aktualnih prvaka s dvoznamenkastim učinkom.


Sedma utakmica je na rasporedu u nedjelju, 30. travnja, u Sacramentu.