Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Australian Open

Kazahstanka Jelena Ribakina i Rus Karen Hačanov prvi polufinalisti Australian Opena

Autor: Hina

24.01.2023. 09:10
Kazahstanka Jelena Ribakina i Rus Karen Hačanov prvi polufinalisti Australian Opena

Foto: Karen Hačanov/Foto REUTERS

Hačanovu Amerikanac Sebastian Korda  predao meč u trenutku kad je bilo 7-6 (5), 6-3, 3-0 za Rusa



MELBOURNE Aktualna wimbledonska pobjednica, Kazahstanka Jelena Ribakina i Rus Karen Hačanov prvi su polufinalisti u pojedinačnoj konkurenciji na Australian Openu u Melbourneu.


Oba su četvrtfinalna dvoboja odigrana pod zatvorenim krovom Rod Laver Arene.


Prvo je Ribakina (WTA – 25.) za 79 minuta, s uvjerljivih 6-2, 6-4 svladala Latvijku Jelenu Ostapenko (WTA – 17.) i u polufinalu čeka bolju iz dvoboja Amerikanke Jessice Pegule (WTA – 3.) i Bjeloruskinje Victorije Azarenke (WTA – 24.).




Za 23-godišnju Moskovljanku, koja igra pod kazahstanskom zastavom, ovo je drugo polufinale na Grand Slam turnirima u karijeri, a prvo u Melbourneu.


“Iznimno sam zadovoljna šro sam prvi put ovdje u polufinalu. Naravno da sam bila nervozna, posebno u zadnjem gemu, ali sam sretna što sam uspjela kontrolirati emocije. Danas sam doista igrala jako dobro”, izjavila je prošlogodišnja wimbledonska pobjednica.


U konkurenciji tenisača se do svog drugog polufinala na Grand Slam turnirima probio 26-godišnji Karen Hačanov (ATP – 20.), kojemu je 22-godišnji Amerikanac Sebastian Korda (ATP – 31.) predao meč u trenutku kad je bilo 7-6 (5), 6-3, 3-0 za Rusa.


“Naravno da nitko ne želi pobijediti na taj način. Mislim da je do određenog trenutka bila vrlo dobra borba. Iskreno, jako se dobro osjećam, sretan sam s razinom svog tenisa i veselim se svom prvom polufinalu u Australiji”, rekao je nakon meča Hačanov koji je na prošlogodišnjem US Openu prvi put došao do polufinala na Grand Slam turnirima.


Korda se na predaju odlučio zbog bolova u desnom zglobu zapešća, zbog čega je tijekom meča dvaput zatražio liječničku pomoć.


“Ovo je ozljeda koju sam prvi put osjetio prije dva tjedna u Adelaideu, ali je tada bol prestala. Ovdje sam bio dobro, sve do jednog loše udarenog reterna, kad me ponovno počelo mučiti. Kod nekih forhenda gotovo da nisam mogao držati reket, a bilo mi je nemoguće udariti volej”, rekao je Korda te dodao:


“Danas je bilo teško, ali nadam se da nije ništa ozbiljno i da ću to uspjeti riješiti tako da s tim u budućnosti nemam problema.


Hačanov će za plasman u svoje prvo finale na Grand Slam turnirima igrati protiv pobjednika dvoboja između Grka Stefanosa Tsitsipasa (ATP – 4.)  i Čeha Jirija Lehečke (ATP – 71.).


U srijedu će se u Melbourne Parku za plasman u svoje prvo polufinale na Grand Slam turnirima boriti Osječanka Donna Vekić (WTA – 64.) koja za suparnicu ima Bjeloruskinju Arinu Sabalenku (WTA – 5.). Njihov dvoboj je na rasporedu kao drugi u Rod Laver Areni, a neće započeti prije 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.


AUSTRALIAN  OPEN, tenisačice – četvrtfinale


Jelena Ribakina (Kaz/22) – Jelena Ostapenko (Lat/17) 6-2, 6-4


AUSTRALIAN  OPEN, tenisači – četvrtfinale


Karen Hačanov (18) – Sebastian Korda (SAD/29) 7-6 (5), 6-3, 3-0, predaja