Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

PETRA BARBIR

Kapetanica Super Chicksa: Želimo pobijediti i za našeg Mira Suraća

Autor: Šime Ćurko

27.01.2024. 10:48
Kapetanica Super Chicksa: Želimo pobijediti i za našeg Mira Suraća

Foto: FUTSAL SUPER CHICKS



Pred igračicama Futsal Super Chicksa je vjerojatno odlučujuća utakmica za plasman među prve četiri ekipe koje će se boriti za prvakinje Prve lige. U 6. kolu Prve HMNLŽ u nedjelju u 19:30 sati u dvoranu OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu stiže Olmissum, sastav koji debitira u najjačem rangu. Omišanke u Zadar stižu s devet bodova, dva više od Chicksica, koje su pete na ljestvici, ali s utakmicom manje. Tri boda FSC-u, uz pobjedu Dinama protiv Mirlović Zagore, donose plasman na minimalno četvrto mjesto, bez obzira na rasplet posljednjeg kola.


– Jako važna utakmica za obje ekipe u kojoj se nadamo osvojiti tri boda koja bi nas vjerojatno dovela do cilja, a to je ulazak u polufinale doigravanja. Bilo bi lijepo kada bi nas podržala publika jer nam je ovo do sada najvažnija utakmica – kaže Petra Barbir, kapetanica Super Chicksa, koja očekuje tešku utakmicu.


– Prednost nam je domaći teren, kao i iskustvo iz ranijih sezona. Ne mislim da smo favoritkinje, ali imamo kvalitetu s kojom možemo računati na uspjeh u ovoj utakmici. Iako Olmissum do sada nije igrao u Prvoj ligi, to je ekipa koja zajedno trenira još od prošle godine. Koliko su dobre već su pokazale, posebno pobjedom 5:4 protiv Dinama, koji je lani igrao u finalu. Nije lako ne samo pobijediti Dinamo, nego im još i zabile pet golova. Moramo zato biti oprezne da nešto ne bi otišlo u krivom smjeru.




A krivi smjer bio bi poraz, koji bi praktično značio da će sezona završiti u zadnjem kolu kod Mirlović Zagore.


Super Chicks je odlično organiziran klub


Barbir živi u Splitu gdje radi kao profesorica matematike i informatike. Na utakmice Super Chicksa redovno putuje automobilom s još četiri suigračice. To su: Mia Deranja, Ivana Ćubić, Paula Karmela Matković, Matea Granić. U početku su u Zadar stizale autobusom.


– Lakše nam je putovati na utakmice kad nas je više, i tako već nekoliko sezona. Dobro nam je u Chicksu i ne žalimo dati truda za svaku utakmicu – kaže Barbir koja je zadovoljna uvjetima u FSC-u.


– Jasno je da ne igramo za novac, ali klub je vrlo korektan u putnim troškovima. Osim toga, trener Marinović i ostali ljudi u klubu trude se da imamo najbolje uvjete, od putovanja, sportske opreme i svega ostalog. Kada vidim koliko im je stalo do kluba nije mi teško dolaziti na utakmice.


Barbir ističe Super Chicks kao »primjer dobro organiziranog kolektiva«.


– Zato sam i ostala toliko sezona. Jedno vrijeme sam igrala i za ŽNK Donat, gdje mi je također bilo odlično. Međutim, nogometna sezona je puno duža, a to znači i zahtjevnija tako da sam ostala samo u Chicksu.


– Razmišljamo pozitivno, kao i uvijek. Odigrale smo pet utakmica u kojima bih izdvojila remi u gostima s Alumnusom i poraz na strani od Dinama. Iako smo u ta dva nastupa osvojile samo bod, odigrale smo jako dobro, što je potvrda da možemo računati na ozbiljan rezultat u sezoni. Na domaćem terenu smo pobijedile Olimpijac i Viktoriju, što se i očekivalo od nas, a izgubile smo doma od MC Plusa, koji se potvrdio kao do sada najbolja ekipa u ligi.


Treneru Luki Marinoviću je najveća briga kako okupiti najjači sastav za svaku utakmicu.


– Nije lako, ali trudimo se. Nas pet dolazi na utakmice iz Splita i preko tjedna ne možemo imati zajedničke treninge. To jest hendikep, ali dobro se poznajemo, imamo uigrane akcije i tako pokušavamo nadomjestiti manjak treninga. Mislim da nam ide jako dobro, Chicks je do sada odigrao sve sezone u Prvoj ligi, bile smo jednom treće i nikome nismo lagane suparnice.


Barbir je članica Super Chicska od 2014., a u veljači 2022. je upisala 50. nastup za jedan od tri ženska prvoligaša u Zadarskoj županiji. Nekoliko sezona igrala je i Prvu HNL za ŽNK Donat.


– Nisam zbrajala nastupe, a tih 50 utakmica službenih utakmica za Chicks, s time da je ovo već druga sezona nakon toga, izračunao je Miro Surać, koji nas je napustio prije godinu dana. Ovih dana ga se svi sjećamo, cijeli se davao u nogomet i nama u Super Chicsku bio velika pomoć. Rekle smo jedna drugoj da ćemo mu posvetiti svaku iduću utakmicu, a nadamo se i polufinale doigravanja. Kada sam došla u Chicks nisam očekivala da ću ostati toliko dugo, ali kako je vrijeme prolazilo bilo mi je sve bolje i još sam tu – zaključila je Barbir.