Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

STARA DAMA

Juventus do pobjede u sudačkoj nadoknadi

Autor: Hina

07.01.2024. 20:16
Juventus do pobjede u sudačkoj nadoknadi

Foto: Reuters



Nogometaši Juventusa golom u sudačkoj nadoknadi pobijedili su “fenjeraša” Salernitanu sa 2-1 približivši se vodećem Interu na dva boda zaostatka.


Daleko teže nego što se očekivalo Juve je osvojio tri boda na gostovanju protiv posljednje momčadi Serie A. Na koncu je pitanje pobjednika razriješio gol Dušana Vlahovića u sudačkoj nadoknadi.


Domaćin je poveo u 39. minuti golom Giulija Maggiorea, no isti je igrač u 53. minuti zaradio crveni karton. Torinska “Stara dame” je uspjela izjednačiti u 65. minuti golom Samuela linga-Juniora, a u posljednjim trenucima susreta stići i do pobjede preko Vlahovića.




Danilo je osvojio loptu, a potom sjajno ubacio s desne strane do srpskog napadača koji je nadvisio domaću obranu i glavom pogodio za 2-1. Domagoj Bradarić je odigrao cijeli susret za domaći sastav.


U ranije odigranom susretu Torino, kojeg vodi Ivan Jurić je pobijedio Napoli sa 3-0, a drugi gol na utakmici zabio je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić. Prva je to pobjeda Torina u posljednjih 16 međusobnih susreta.


Zadnju pobjedu protiv Napolija, nogometaši Torina su ostvarili u ožujku 2015. godine, a potom upisali 12 poraza i četiri remija.


Jurićeva momčad je povela u 43. minuti golom Antonia Sanabrije, a sedam minuta kasnije dogodio se jedan od ključnih trenutaka. Gostujući branič Pasquale Mazzocchi je “pocrvenio” nakon neopreznog starta. Mazzocchi je dobio crveni karton svega četiri minute nakon što je ušao u igru i to u svom premijernom nastupu za Napoli.


Mazzocchi je u redove aktualnog talijanskog prvaka stigao ove zime iz Salernitane za tri milijuna eura, no nije se pokazao u prvom nastupu. Nesmotreno je uklizao Valentinu Lazari i zaradio crveni karton.


Samo dvije minute kasnije Torino je stigao do novog gola, a strijelac je lijepim udarcem sa 17 metara bio Nikola Vlašić. Bio je to njegov drugi ligaški gol ove sezone nakon što je prvog zabio u studenom protiv Sassuola.


Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Alessandro Buongiorno u 66. minuti nakon ubačaja iz kornera. Vlašić je igrao do 90. minute kada je zamijenjen uz ovacije domaćih navijača.


Tri boda je dohvatio i Lazio porazivši na gostovanju Udinese sa 2-1.


Luca Pellegrini je u 12. minuti doveo goste u vodstvo, izjednačio je Walace u 59. minuti, a pobjedu gostima donio je Matias Vecino u 76. minuti. Toma Bašić nije igrao za goste.


U prvom nedjeljnom susretu Milan je u gostima pobijedio Empoli sa 3-0.


Milan je poveo u 11. minuti zahvaljujući Rubenu Loftus-Cheeku, kojeg je Rafael Leao odlično poslužio u kaznenom prostoru. Olivier Giroud povećao je vodstvo gostiju svojim devetim golom sezone iz jedanaesterca (31) koji je dosuđen nakon što je igrač Empolija igrao rukom u kaznenom prostoru. Treći gol za pobjedu gostiju zabio je goste Chaka Traore nakon kontre Christiana Pulisica (88.).


Na ljestvici vodi Inter sa 48 bodova, Juventus je drugi sa 46 bodovaa, a Milan je treći sa 39 bodova. Lazio je šesti (30), Napoli deveti (28), a Torino deseti (27).