Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

žnk donat

Jure Vuleta: Još nismo pokazali puni potencijal

Autor: Šime Ćurko

12.10.2023. 15:22
Jure Vuleta: Još nismo pokazali puni potencijal

Foto: ŽNK Donat



Nogometašice Donata u četvrtom nastupu ove sezone u Prvoj HNL dočekale su prve golove, s kojima je stigao i prvi bod. U petom kolu na gostovanju u Čakovcu kod Međimurja »bijelo-plave« su odigrale 2:2. Bio je to i prvi bod za domaće igračice koje bi se s Donatom i Goricom ove sezone mogle boriti za ostanak. Takav je dojam nakon dosadašnjeg dijela sezone…


– Možemo biti zadovoljni utakmicom u Čakovcu jer smo pokazali karakter i nakon 0:2 na poluvremenu došli do boda. Nespretno smo primili golove po vjetrovitom vremenu. Ipak, u tim situacijama smo trebali bolje reagirati. U nastavak smo ušli puno odlučnije te postigli dva gola, a imali smo i nekoliko prilika za osvojiti sva tri boda. Na kraju je najvažnije da smo izbjegli poraz – kaže Jure Vuleta, trener Donata, koji je još napomenuo:


– Želim pohvaliti svoje igračice, koje su pokazale nevjerojatnu borbenost i želju i vratile se iz rezultatskog zaostatka. Smatram da ova ekipa još uvijek nije pokazala puni potencijal i da ćemo u sljedećim kolima ponoviti dobru igru iz drugog poluvremena iz Čakovca.




A potvrdu potencijala Zadranke će tražiti u šestom kolu ove nedjelje kada će na Stanovima u 13 sati ugostiti Hajduk. Splićanke, kojima je ovo druga prvoligaška sezona, imaju deset bodova i drže prvo mjesto. Dakle, zna se tko su favoritkinje u dalmatinskom derbiju.


– Hajduk je prvi na ljestvici, što potvrđuje da su u odličnoj formi. Međutim, protiv Hajduka u pravilu uvijek igramo dobro te se nadam da će tako biti i u nedjelju. Psihološki će nam puno značiti bod iz Čakovca i vjerujemo da će djevojke odigrati dobru utakmicu – podvukao je Vuleta.


Nakon uspješne akcije reprezentacije do 17 godina na treninge Donata vratile su se Mia Pestić, Lori Laća, Samantha Alić i Marija Kanjer.