Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Biciklizam

Jumbo-Visma ozbiljno razmatra tužiti gledatelja koji je izazvao veliku nesreću na Tour de Franceu

Autor: Hina

17.07.2023. 18:24
Jumbo-Visma ozbiljno razmatra tužiti gledatelja koji je izazvao veliku nesreću na Tour de Franceu

Foto: Foto REUTERS

Seppa Kussa iz Jumbo-Visme oborio je navijač koji je ispružio ruku prema njemu i Amerikanac je izgubio ravnotežu, što je izazvalo masovni pad dva tuceta vozača, uključujući i dvojicu Kussovih timskih kolegaPARIZ Biciklistička momčad Jumbo-Visma branitelja naslova Jonasa Vingegaarda razmatra podizanje optužnice protiv gledatelja koji je izazvao veliku nesreću u nedjeljnoj 15. etapi Tour de Francea, priopćila je nizozemska ekipa u ponedjeljak.


Seppa Kussa iz Jumbo-Visme oborio je navijač koji je ispružio ruku prema njemu i Amerikanac je izgubio ravnotežu, što je izazvalo masovni pad dva tuceta vozača, uključujući i dvojicu Kussovih timskih kolega.


“Bio je jedan gledatelj koji se naginjao na cestu. Došlo je do suženja ceste. Samo smo pokušavali usporiti peloton kako bismo pustili izbjegli pad”, rekao je Kuss iz Jumbo-Visme. “A onda je sa druge strane, nažalost, netko htio napraviti selfie. Nisam to baš očekivao.”
Izvor koji je izravno upoznat s tim rekao je Reutersu da je obožavatelja identificirala francuska žandarmerija, ali da neće biti uhićen osim ako ga Kuss ne tuži. Upitan hoće li Kuss podići tužbu, glasnogovornik Jumbo-Visme rekao je Reutersu: “Tim bi to mogao učiniti. Saznat ćemo kako i kada.”


Timovi Tour de Francea pozvali su gledatelje da budu oprezniji. Egan Bernal, prvak 2019., bio je jedan od vozača oborenih u nesreći, a njegov tim Ineos Grenadiers pozvao je gledatelje da “daju vozačima prostora za utrku”.


Godine 2021. navijačica koja je izazvala sudar kada je podigla kartonski znak prema televizijskoj kameri dok je bila okrenuta od nadolazećih biciklista kažnjena je sa 1200 eura. Tužitelji su tražili četveromjesečnu uvjetnu zatvorsku kaznu nakon što je optužena za nenamjerno nanošenje ozljeda i dovođenje života drugih u opasnost.


Ponedjeljak je dan odmora prije 16. etape u utorak, kronometra dugog 22.4 km. Vingegaard ima 10 sekundi prednosti ispred dvostrukog pobjednika Tadeja Pogačara dok Tour ulazi u svoj posljednji tjedan.