Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

REPREZENTATIVNO POJAČANJE

Jelena Ljubos osnažila igrački kadar Plusica

Autor: Andrija Dešpoja

29.08.2023. 16:58
Jelena Ljubos osnažila igrački kadar Plusica

Foto: FIBA



Novopečeni stanovnik ženske Premijer lige Zadar Plus uoči skorašnjeg početka priprema pojačao je svoje redove 18-godišnjom Jelenom Ljubos. Visoka 182 centimetra, Ljubos je posljednje četiri godine igrala u Premijer ligi za Košarkašku akademiju Žana Lelas iz Splita gdje je prošle sezone u 20 odigranih utakmica bila na učinku od 6.2 poena i 1.9 skokova te je svom klubu pomogla da dogura sve do polufinala hrvatskog prvenstva.


O kakvom se pojačanju radi detaljnije je ispričao strateg »Plusica« Šime Kraljević koji će za mjesec dana voditi Zadranke u elitnom razredu hrvatske ženske košarke.


– Jelena je igrala u Akademiji Žane Lelas od svojih početaka. Ovo ljeto sam vodio kamp u Splitu gdje sam imao priliku trenirati dosta cura iz Dalmacije, a među njima je bila i Jelena. Ona mi je tada rekla da dolazi studirati u Zadar, a ja sam je pitao želi li doći kod nas igrati.




Kazala je da je planirala kad dođe u Zadar tražiti košarkaški angažman i nije trebalo puno proći da je spojim s našim predsjednikom te je dogovor pao jako brzo – otkrio je Kraljević kako je došlo do angažmana igračice koja je prošle godine predstavljala Hrvatsku na Europskom prvenstvu B divizije za košarkašice do 20 godina, gdje je u šest utakmica ostvarila prosječni učinak od 3.5 poena i 2.8 skokova.


– Radi se o mladoj reprezentativki Hrvatske koja nije previše razmišljala kada je vidjela kakvu ekipu imamo. Nimalo ne sumnjam da će se svojim košarkaškim i ljudskim kvalitetama izvrsno uklopiti u sastav koji bi po svemu sudeći trebao imati čak deset seniorki, a kad imate toliko iskusnih igračica u Premijer ligi to garantira sigurnost i stabilnost.


Sada je bitno da se to trenažno ukomponira i da nam prvi treninzi budu kako Bog zapovijeda – istaknuo je Kraljević.