Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

PERSPEKTIVNI RUKOMETAŠ

Jedan od zlatnih mladih "Kauboja" je i Zadranin Loris Hromin

Autor: Alen Plahinek

03.05.2023. 15:27
Jedan od zlatnih mladih

Foto: Privatna arhiva: Loris Hromin i Petar Šprem



Nakon što se u subotu okitila zlatom na Mediteranskom prvenstvu u Tunisu, hrvatska muška rukometna kadetska reprezentacija, vratila se kući. Među zlatnim dečkima svoje mjesto pronašao je i Zadranin, Loris Hromin, s kojim smo uspjeli porazgovarati dok se su dojmovi još svježi.


– Sve u svemu više sam nego zadovoljan. Bile su velike reprezentacije i velika imena na turniru, znali smo da imamo kvalitetu, ali nismo baš bili uvjereni da imamo dovoljno kvalitete za zlato. Kako je turnir išao rasli smo kao momčad, izgledali smo sve bolje i počeli smo vjerovati da zapravo i možemo otići do kraja. Pobijedili smo stvarno vrlo jake reprezentacije poput Španjolske i Francuske, ali za mene je polufinale bila najteža utakmica. Mislim da nitko od nas još nije igrao u punoj dvorani u »paklenoj« atmosferi, a baš to se dogodilo protiv domaćina Tunisa. Tako da psihički izdržati tu utakmicu je bio lavovski posao – rekao je Hromin, koji je dijelio jednaku minutažu s drugim desnim krilom Petrom Špremom.


Najdraža medalja


– Što se mojih igara tiče jako sam zadovoljan. Prvih dana se nisam osjećao baš slobodno, možemo reći da sam bio u grču, ali kada se to probilo jednostavno je krenulo i došlo je sve na svoje. Pobijediti Francuze u finalu sa sedam razlike, to je san svakog sportaša. Petar i ja smo podijelili minutažu, sada već smo standardni u reprezentaciji, odradili smo jako dobar posao našoj poziciji i možemo reći povukli kada je to bilo najpotrebnije – rekao je jedan od motora kadetske reprezentacije koji je u polufinalu zabio pet pogodaka, a u finalu četiri.




Utakmice do finala igrale su se u tri poluvremena po 15 minuta, dok je finale bilo tri puta po 20 minuta. Drugačiji je to sistem od onoga na što su rukometaši navikli, no Hrominu se svidio.


– Kraći su intervali, što je dobro jer se može intenzivnije igrati. Ima se više odmora, a još uz to i time – outovi. Ukratko rečeno tu nema štednje i razmišljanja, igra se maksimalno cijelo vrijeme i to je odlično. Finale smo igrali tri puta po 20 minuta i bilo je malo teže, ali izdrži se – ističe Hromin koji je podsjetio kako u ljeto igraju Svjetsko kadetsko prvenstvo, a domaćin je Hrvatska te se s pravom nadaju medalji.


Pohvala trenerima


Loris kao član Zadra 1954 odrađuje minute u kadetskoj, U17, momčadi, ali priključen je i seniorskoj momčadi koja se natječe u 1.HRL – jug.


– U našoj, kadetskoj ligi, praktički smo osigurali prvo mjesto u 1.HRL – jug i sada nas čeka još jedno kolo i onda završnica u Poreču krajem svibnja. Cilj je medalja, napraviti nešto lijepo sa svojom ekipom. Osvojiti medalju sa svojim Zadrom je prekrasan osjećaj, ali osvojiti medalju s reprezentacijom se ne može mjeriti s ničime. Želio bih se posebno zahvaliti svojim trenerima iz kluba bez kojih ne bi bio niti blizu ovoga gdje sam sad – rekao je Hromin te dodao planove za budućnost.


– Vidim se u budućnosti u rukometu. Dao sam se maksimalno u to i želio bih postati profesionalac. To mi je želja i radim iz dana u dan da se ta želja pretvori u stvarnost – zaključio je Hromin.