Petak, 3. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kup Krešimir Ćosić

Jazine uvjerljivom pobjedom do finala

Autor: Paulo Sarić

12.10.2023. 09:14
Jazine uvjerljivom pobjedom do finala

Foto: Mate Komina



Košarkaši Jazina Arbanasa izborili su nastup u finalu prve faze natjecanja u Kupu Krešimir Ćosić. Nakon što su prošlu srijedu uvjerljivo svladali gradske rivale iz Opus Puntamike, igrači Roka Jurline jučer su u poluzavršnici bili bolji od Podstrane na gostovanju u Splitu rezultatom 79:101. Bio je to prilično jednostran susret u kojem su domaći koliko-toliko parirali tek u prvih desetak minuta, nakon čega je razvojna momčad Zadra podigla agresivnost u obrani, u isto vrijeme zadržavši napadačku fluidnost koja ju je krasila u prvoj četvrtini, te se učas odvojila a dvoznamenkastu razliku. Nalet Jazina su inicirali mladi Šimun Lončar te iskusni Filip Krajina, a kada im se priključio i ostatak suigrača prednost gostujućeg sastava je dodatno nabujala pa se na veliki odmor otišlo s ogromnih plus 27 za zadarski sastav (34:61). Nastavak je stoga protekao u puno mirnijoj igri s obje strane pa su oba trenera drugo poluvrijeme iskoristila kako bi dala veću priliku igračima s klupe te uigrali dodatne opcije pred nastavak natjecanja u drugom razredu hrvatske muške košarke.


– Utakmica je bila riješena u drugoj četvrtini kada smo zahvaljujući velikoj seriji u svlačionicu odnijeli 27 poena prednosti. U drugom poluvremenu sam dao veću priliku igračima s klupe te smo isprobavali nove varijante u igri pred nastavak ligaškog dijela sezone. U subotu nas očekuje gostovanje u Puli u drugom kolu Prve muške lige, a nakon toga nas, vjerojatno iduću srijedu, na domaćem parketu očekuje finale Kupa Krešimir Ćosić za regiju Dalmacija, gdje ćemo odmjeriti snage s boljim iz susreta Omiš Čagalj Toursa i Ribole Kaštela. Trebamo napraviti sve što je u našoj moći kako bismo pobijedili i u tom dvoboju te se plasirali u glavni dio ždrijeba Krešinog kupa, što bi mojoj mladoj momčadi bila velika nagrada za sav uložen trud – kazao je nakon vrijedne pobjede Roko Jurlina, trener Jazina Arbanasa.


Šestoricu dvoznamenkastih u pobjedničkim redovima predvodio je novopridošli Mate Mandić s 20 koševa, a pratili su ga Josip Badrak s 15 te Filip Krajina s 13 poena, dok je najefikasniji u redovima domaćina Podstrane bio iskusni Dino Šipić koji je susret završio s 19 koševa.


PODSTRANA 79 : JAZINE A. 101


(23:28, 11:33, 27:15, 18:25)




SPLIT – Mala dvorana Gripe. Gledatelja: 100. Suci: Roko Hordov, Ante Pepur i Petar Pepur.


PODSTRANA: Bašić 9, Odak, Topić 11, Lisica, Ferić 13, Balić, Jurčević 9, Šipić 19, Alfirević 9, Botica 8. Trener: Alen Koludrović.


JAZINE A.: Brocić 10, Mustać 5, Šare 10, Bilokapić 6, Badrak 15, Mirčeta 2, Josipović 8, Lončar 10, Mandić 20, Zovko 2, Krajina 13. Trener: Roko Jurlina.