Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Atletika

Jani Bujan zlato i bronca

Autor: Šime Ćurko

25.01.2023. 16:47
Jani Bujan zlato i bronca

Foto: AK Fortius



U atletskoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji HAAK Mladost, održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke. Jana Bujan, jedna od 14 predstavnika Fortiusa na PH, nastupila je u dvije discipline i u obje osvojila medalje. Najprije je pobijedila u troskoku (11,37 m), a zatim i osvojila brončanu medalju u skoku u dalj (5,54 m). Dva Janina odličja donijela su Fortiusu deveto mjesto u redoslijedu klubova čiji su predstavnici osvojili medalju.


– Samo onaj tko je skakao troskok i dalj u istom danu zna koliko je to teško i stresno za organizam. No, takav je format zimskog natjecanja i što je, tu je. A još kad u zimskom razdoblju nemate mogućnost skakanja u toplom i zatvorenom prostoru, uspjeh postaje još veći. Skakačima je poznato koliko je teško biti pravi na natjecanju bez skakanja na treningu – rekao je Edi Stipić, trener Fortiusa.


Od ostalih predstavnika Fortiusa Miriam Medved je bila četvrta na 800 m (2:18,96), a korak do medalje ostala je i štafeta Daria Kovač, Nina Vrdoljak, Nika Gašpar, Miriam Medved, koja je bila četvrta na 4×400 m (4:09,60).




– Po sekundama su ipak bile daleko od medalje, ali kad se zna da su nastupile dvije kadetkinje i dvije ulazne mlađe juniorke sigurno je da ću u budućnosti doći i do odličja.


Štafeta Fortius II (Tina Ramov, Tena Havlović, Cvita Zanki, Emma Karamović) imala je deveto vrijeme (4:31,73). Luka Kulišić je bio peti u skoku u dalj sa 5:61 m, odnosno devet cm do medalje, Nina Vrdoljak šesta na 60 m (7,95), a Tina Ramov peta na 60 m s preponama (9,44). Svi troje popravili su osobne rekorde. Šesta mjesta osvajali su Jakov Pijaca (inače bacač koplja) u bacanju kugle (11,30 m, osobni rekord) te Noa Stipić u skoku u dalj (5,53 m osobni rekord). Cvita Zanki je bila sedma skoku u vis (145 cm).


– Vremenski uvjeti nam stvarno nisu bili naklonjeni i prava sreća je da smo uspjeli doći u Zagreb i još se sretnije vratili kući. Put je trajao ukupno oko 11 sati. Naša djeca su pravi borci. Treba reći da smo sve ovo ostvarili na pogon roditelja i donatora – zaključio je Stipić.


S jednim srebrom i broncom osvojenima u troskoku AŠK Zadar je završio na 12. mjestu po uspješnosti klubova. Kate Nižić je tako osvojila drugo (11,23), a Emilio Pucar treće mjesto (12,16 m), oboje s najboljim osobnim rezultatima. Od klubova iz Zadarske županije medalju je osvojio i Benkovac, čija je članica Marta Marinović s osobnim rekordom (58,45) na 400 m bila treća. Jedno mjesto lošiji plasman ostvarila je u skoku u dalj (5,34 m, osobni rekord u dvorani).