Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

sjajne Zadranke

Jani Bujan dva zlata, Nina Vrdoljak najbrža na 60 m

Autor: Šime Ćurko

21.01.2024. 08:24
Jani Bujan dva zlata, Nina Vrdoljak najbrža na 60 m

Foto: AK Fortius



Na Zagrebačkom Velesajmu održano je Dvoransko prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe juniore i mlađe juniorke. Od klubova iz Zadarske županije najbolje rezultate imao je Fortius, koji je s jednim zlatom i broncom završio osmi u ukupnom redoslijedu osvajača odličja. Titulom mlađe juniorske prvakinje Hrvatske okitila se Nina Vrdoljak, najbrža u utrci na 60 m.


Vrdoljak je imala najbolje vrijeme kvalifikacija, u kojima je nastupilo 20 djevojaka, a potom je prva na cilj stigla i u finalu (7,85). Brončani je za Fortius bio Krešimir Jurica u skoku u dalj (6,18). Druga je to medalja za Juricu u tjedan dana, nakon što je bio brončani u troskoku na PH za mlađe seniore.


U troskoku je nastupilo devet natjecatelja, og čega četvorica iz Fotiusa. Uz Juricu natjecao se i Noa Stipić, koji je bio četvrti (6,02, osobni rekord), Venci Šimunić je završio sedmi (5,70, osobni rekord), a Luka Kulišić osmi (5,60). Korak do pobjedničkog postolja u bacanju kugle (5 kg) bio je Jakov Pijaca (12,32 osobni rekord), a na četvrtom mjestu završila je i Fortiusova štafeta mlađih juniorki (Nina Vrdoljak, Daria Kovač, Cvita Zanki, Miriam Medved, 4:06,13).




– Nastavili smo niz osvajanja jedne ili više medalje na svakom prvenstvu Hrvatske na kojem smo nastupili, na otvorenom ili u dvorani. I zato smo ponosni na naše natjecatelje – kaže Edi Stipić, trener Fortiusa.


Predstavnici ASK-a Zadar osvojili su jednu srebrnu i tri brončane medalje, s kojima su završili deseti u redoslijedu klubova. Marta Marinović je osvojila drugo mjesto na 400 m (58,25), Marietta Blatnjak je bila treća u skoku u vis (1,62) dok je Tamara Jurešić broncu osvojila u troskoku (11,57, osobni rekord).


Četvrti rezultat troskoka (11,32, osobni rekord), imala je Luna Mandić. Emilio Pucar je bio treći u troskoku (12,25, osobni rekord).
Nove sjajne nastupe ostvarila je Jana Bujan, nekadašnja članica Fortiusa, koja ove sezone nastupa za zagrebačku Mladost.


Bujan je slavila u skoku u dalj (5,80) i troskoku (11,79, osobni rekord). Tako je godinu započela s tri nacionalna zlata, budući da je prethodno bila najbolja i u troskoku na PH za mlađe seniorke.