ponedjeljak, 6. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sezona iz snova

Izvrsni Luka Lovre Klarica odličnim igrama dogurao do reprezentacije

Autor: Alen Plahinek

19.10.2023. 18:37
Izvrsni Luka Lovre Klarica odličnim igrama dogurao do reprezentacije

Foto: SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL



Sedam dana nakon remija protiv Aalborga, rukometaši Zagreba imaju novi ispit u Ligi prvaka. Danas (18:45 sati) u Arenu Zagreb stiže makedonski Eurofarm Pelister. Zagreb je prije pokazivanja vrlo visoke razine igre protiv Kolstada i Aalborga, ali i PSG-a, slovio kao blagi favorit protiv Eurofarma. Jedan od najboljih igrača hrvatskog prvaka, Zadranin Luka Lovre Klarica najavio je današnji susret.


Favoriti na papiru


– Možda smo protiv Pelistera favoriti, barem na papiru, no ništa to ne znači ako ne odigramo kako spada. Moramo ući maksimalno agresivno i koncentrirano u susret, kao što je to bio slučaj u posljednje tri utakmice u Ligi prvaka. Pelister je malo slabije ušao u ovo natjecanje, ali su se digli. Držali su Kiel u egalu do posljednjih nekoliko minuta i u Parizu su odigrali jako dobro. Sigurno će tražiti svoje šanse, shvaćamo ih maksimalno ozbiljno, ali idemo po pobjedu. Želimo pokazati navijačima da rezultati koje smo postigli nisu iznenađenje, nego da imamo glavu i rep – rekao je Klarica.


Osvrnuo se i na posljednje dvije utakmice te svoje nastupe.




– Zasluženo smo pobijedili Kolstad. Možda su nas i podcijenili, ušli su nonšalantno u utakmicu, a mi smo sve svoje prilike iskoristili. Dobili smo ih s ogromnom razlikom, vjerojatno to nije realna slika njih kao momčadi, ali mi smo odigrali jako sjajno. Isto tako je bilo i protiv Aalborga. Borili smo se do kraja i vratilo nam se u posljednjim sekundama i zasluženo uzeli bod. Bilo je uspona i padova u toj utakmici, no sve u svemu kao momčad smo izgledali jako dobro. Imao sam posljednjih godina puno dobrih utakmica, ali mislim da protiv Aalborga čak i najbolja. Nadam se da ću nastaviti u tom ritmu zajedno s momčadi. Idemo iz utakmice u utakmicu. Ne mogu reći koji je neki naš maksimum, ali želja je play-off Lige prvaka – kazao je Klarica.


Novi trener


Zagrepčani su prekjučer i službeno dobili novog trenera. Bivši izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Nenad Šoštarić preuzeo je kormilo od Andrije Nikolića, koji je uspješno primirio zagrebački »brod« na uzburkanom moru.


– Svi znamo tko je Nenad Šoštarić. Dugo godina je bio u ženskom rukometu, osvojio je s djevojkama medalju na Europskom prvenstvu, dakle radi se o ozbiljnom treneru. Mislim da igra ne bi trebala padati, nego ćemo i dalje rasti. Nikolić ostaje u stručnom stožeru, tako da će njih dvojica komunicirati i pokušat će izvući najbolje od svih nas – zaključio je Klarica.


Klarica na širokom popisu reprezentacije, Maričić pričuva


Goran Perkovac, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, objavio je popis 36 igrača na koje računa za EHF Team Week, a uz njih još su i devetorica u rezervi. Među 36 je i Luka Lovre Klarica, dok je u rezervi još jedan Zadranin, Goti Maričić, koji od ove sezone igra odlično u Gorenju iz Velenja. Reprezentacija će tjedan dana boraviti u Poreču, gdje će Perkovac s rukometašima i stručnim stožerom raditi na igri i na novim elementima koji su u planu te naposljetku napraviti selekciju na koju će se moći računati za predstojeće izazove. Prvi sljedeći je Europsko prvenstvo u siječnju iduće godine.