Srijeda, 21. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

EURO U-21

Izbornik mlade reprezentacije nakon poraza u Bukureštu: "Puno toga moramo popraviti"

Autor: Portal Novi list

22.06.2023. 07:52
Izbornik mlade reprezentacije nakon poraza u Bukureštu:

Foto: Dragan Skočić/Foto PIXSELL

Olako smo dobili golove, bilo je dosta propusta. Dječje bolesti su nas koštale pa je bilo teško nakon golova vratiti se - rekao je SkočićRIJEKA Dragan Skočić ovako je prokomentirao poraz od Ukrajine na startu EURO-a.


– Izašli smo impresionirani i platili smo to olako primivši golove. Drugi gol nas je sasvim poremetio. Nakon prvoga smo ih pritisnuli da 20 minuta nisu izašli iz šesnaesterca. Jedino nam je problem bila tranzicija, kad smo ih pritisnuli visoko, svaki put kad nam je lopta prošla, bili smo u problemima. Znamo da imamo problema u obrani, nije to ništa što nismo i prije EURO-a znali. Dijelovima utakmice sam zadovoljan, ali puno toga moramo popraviti. Mlada smo ekipa, imamo još dvije utakmice – rekao je izbornik Hrvatske U-21 selekcije.


– Imamo mladu ekipu, 14 jako talentiranih igrača, a u obrani nam nedostaje velik broj igrača, koji su teško zamjenjivi. Ne kažem da ovi koji su ovdje nisu za mladu reprezentaciju, ali… Olako smo dobili golove, bilo je dosta propusta. Dječje bolesti su nas koštale pa je bilo teško nakon golova vratiti se. To mogu zamjeriti ekipi, iako pričam već dva mjeseca o tim problemima. Napadom sam prilično zadovoljan, kreirali smo dosta toga, a nije lako na postavljenu obranu, kad gubiš 1:0.
Hrvatska u subotu igra sa Španjolskom.


– Trebamo vratiti dečke u život i sve pokušati da dobijemo iduće dvije. Puno smo naučili, bilo je i dobrih stvari za koje se možemo uhvatiti. Što mogu promijeniti za idući susret? Ovisi to i o analizi Španjolske pa ne mogu sada reći što ću mijenjati. Respektiramo Španjolsku, ali možemo se vratiti. Beljo je došao dva dana prije turnira? Od Belje uvijek očekujem više, svatko je pojedinačno mogao bolje. Nismo zabili gol, iako smo igrali dobro u napadu, ali obrana nam je problem. Nekad zabiješ, nekad ne, nekad imaš jednu šansu i pobijediš. Pokušavali smo, nije lako na postavljenu obranu – rekao je Skočić.