Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

22 C°

TRENER HAJDUKA

Ivan Leko: Vjerujem da možemo odigrati dvije dobre partije

Autor: Hina

09.08.2023. 21:02
Ivan Leko: Vjerujem da možemo odigrati dvije dobre partije

Foto: HNK Hajduk



Tri hrvatska predstavnika, Hajduk, Rijeka i Osijek, u četvrtak će igrati prve utakmice 3. pretkola nogometne Konferencijske lige, Hajduk će jedini biti domaćin protiv grčkog PAOK-a, dok će Rijeka i Osijek gostovati kod B36 Torshavna, odnosno Adana Demirspora.


“Vjerujem u moju momčad, da možemo biti pravi i da možemo odgovoriti kvalitetom protivniku koji je iskusniji od nas, bogatiji i skuplji. Vjerujem da možemo odigrati dvije dobre partije te da imamo realne šanse proći dalje”, kazao je u najavi susreta protiv PAOK-a trener Hajduka Ivan Leko. Očekuje se sjajna atmosfera na Poljudu koji je rasprodan danima prije utakmice.


“Ne želim smiriti euforiju. Volimo ovo ludilo. Ali, utakmica od 21 do 23 je samo utakmica i sve ostalo je nebitno. Bitno je ostati fokusiran na nogomet. PAOK igra 10-ak takvih utakmica u Grčkoj svake sezone. Dva su pristupa. Vjeruješ li da si dobar i možeš li parirati. Ako je tako igraj svoje. Ako misliš da je protivnik pet puta bolji onda se adaptiraj. Mi se nećemo adaptirati PAOK-u, pokušat ćemo zatvoriti njihove dobre strane i napasti ih gdje su slabi. Mirnoća, fokus i disciplina su bitni. Svjesni smo da je ovo duel od 180 minuta”, dodao je trener “bilih”.




Novi stoper Hajduka Zvonimir Šarlija dobro poznaje sljedećeg suparnika jer je prošle sezone igrao u Grčkoj, odnosno Panathinaikosu.  “PAOK je kvalitetom minimalno u egalu s nama. Ova atmosfera neće puno utjecati na njih, navikli su doma na to. Mislim da smo mi u dobrom ritmu, a oni još uvijek nisu na svom maksimumu. Pokušat ćemo to iskoristiti. Tko bude bolji nek ide dalje. Imaju dosta jako kvalitetnih pojedinaca, iskusna su momčad i znaju igrati na rezultat”, istaknuo je Šarlija.


“Najveći ispit”


Riječane je na Farskim otocima dočekalo hladno vrijeme, živa se spustila na samo 9 stupnjeva, a tijekom utakmice se ne očekiuje više od 12.


“Ovo što smo imali prilike vidjeti, imamo posla s ozbiljnim protivnikom koji je lani bio drugi u prvenstvu iza Klaksvika, a svi smo vidjeli što je Klaksvik napravio u Ligi prvaka izbacivši prvake Mađarske i Švedske. To je momčad koja igra dugo zajedno, u sustavu 4-3-3. Vole trčati, igrati visoki presing, pripremili smo se za to i morat ćemo biti trkački raspoloženi. Uočili smo i mane koje nećemo otkrivati, ali koje mislimo iskoristiti da bismo se sa što boljim rezultatom vratili na Rujevicu”, rekao je u najavi utakmice protiv Torshavna trener Rijeke Sergej Jakirović.


Potpuno je drugačije vrijeme u turskoj Adani gdje su Osječani sletjeli na 35 stupnjeva Celzijevih. Najviše interesa lokalne javnosti izazvao je trener Stjepan Tomas, koji je tijekom igračke karijere igrao za turske velikane Fenerbahce i Galatasaray, a dobar je dio dosadašnje i trenerske karijere proveo upravo u Turskoj.


“Očekivao sam i veću vrućinu, čak i 45 stupnjeva uz 80 ili 90 posto vlage. Ovo je za sada u redu, u vrijeme utakmice će biti 30-ak stupnjeva i mislim da će uvjeti biti optimalni za dobru utakmicu. Sve momčadi u Turskoj imaju lijepe stadione, znamo što nas očekuje, ali fokusirani smo na sebe i na naš učinak na terenu. Nadam se da ćemo s dobrim fokusom i pozitivnim rezultatom napraviti to da u uzvratu odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu i osiguramo prolaz. Sigurno je Adana najveći ispit za nas dosad ove sezone, znamo koliko je to značajna momčad u turskom prvenstvu. Znamo i kakav su uspon imali u samo nekoliko godina, riječ je o ozbiljnoj momčadi koja ima dobre individualce” , izjavio je Tomas.