Četvrtak, 4. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Prvenstvo Hrvatske

Ivan Galzina zlatni drugu godinu zaredom

Autor: Šime Ćurko

15.05.2024. 11:17
Ivan Galzina zlatni drugu godinu zaredom

Foto: HSSRM



U Novigradu (Istra) održano je seniorsko Prvenstvo Hrvatske u lovu štapom iz usidrene brodice. Nakon dva lovna dana, s jednakim brojem plasmanskih bodova, zbog težinske razlike ipak je titulu pojedinačnog prvaka države osvojio Ivan Galzina s 14.979 grama. Klupski kolega Luka Gredičak imao je 14.080 grama, dok je trećeplasirani David Pinezić (Meduza, Rovinj) na vaganju imao 13.453 grama ribe. Galzini je to bila druga uzastopna titula prvaka Hrvatske u ovoj kategoriji, a da je za njega Novigrad sretno mjesto potvrđuje podatak kako je u ovom gradiću lani u desetom mjestu osvojio titulu svjetskog prvaka iz brodice.


– Na Prvenstvu Hrvatske smo imali dinamičan i tehnički zahtjevan ribolov. Ova titula znači i potvrdu nastupa za reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2025. koje će se održavati u Crnoj Gori – rekao je Galzina.


Na PH su nastupila 24 ribolovca, koji su prethodno bili najuspješniji na županijskim, odnosno međužupanijskim prvenstvima (48 natjecatelja). Zubatac su predstavljala šestorica natjecatelja, te je zadarski klub bio daleko najbrojniji. Od ostalih članova Zubatca David Bajlo je bio peti, Marko Sikirić sedmi, Tomislav Štrkalj 12., a Igor Lakić 17. Marin Budanović iz paške Orade zauzeo je 19. mjesto. Ekipno srebro osvojili su Sikirić i Bajlo, također reprezentativci u ovoj disciplini. Bajlo je imao najtežu ribu natjecanja, kantra od 651 grama.




Kad je riječ o kategoriji juniora do 21 godine Prvenstvo Hrvatske je organizirano u Puli, a nastupila su dva člana Zubatca. Dominik Ferjančić osvojio je pojedinačnu broncu, a treći je bio i ekipno s klupskim kolegom Bornom Benićem (pojedinačno 17.). Ferjančićev pagar od 395 grana bio je najteži ulovljeni primjerak natjecanja


– Ferjančić je reprezentativac do 21 godine, te će ove godine nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Irskoj. Nakon prošlogodišnjeg petog mjesta na državnom prvenstvu ovo je korak više na čemu čestitamo Dominiku – poručili su iz ŠRD Zubatac.