Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Serie A

Inter osigurao nastup u Ligi prvaka i sljedeće sezone. Brozović asistirao, a Pašalić pogodio za poraženu Atalantu

Autor: Hina

27.05.2023. 23:13
Inter osigurao nastup u Ligi prvaka i sljedeće sezone. Brozović asistirao, a Pašalić pogodio za poraženu Atalantu

Foto: Foto REUTERS

Inter je fenomenalno krenuo u utakmicu u kojoj mu je i bod bio dovoljan za ostvarenje cilja, odnosno igranja u Ligi prvaka sljedeće sezone, nakon samo tri minute je vodio sa 2-0.



MILANO Nogometaši Intera osigurali su nastup u Ligi prvaka i sljedeće sezone zahvaljujući 3-2 (2-1) pobjedi protiv Atalante u susretu 37. kola talijanskog prvenstva u kojemu su važnu ulogu imali i hrvatski reprezentativici, Mario Pašalić je bio strijelac jedinog gola za Atalantu, a Marcelo Brozović asistent za treći gol Intera.


Inter je fenomenalno krenuo u utakmicu u kojoj mu je i bod bio dovoljan za ostvarenje cilja, odnosno igranja u Ligi prvaka sljedeće sezone, nakon samo tri minute je vodio sa 2-0. Prvi pogodak postigao je Lukaku (1) već u 39. sekundi susreta, njega je okomitom loptom proigrao Lautaro, a belgijski je napadač obišao vratara i mirno pogodio praznu mrežu. Na 2-0 povisio je Barella (3) pospremivši odbijanac u mrežu.


Nadu Atalanti u preokret vratio je Pašalić (36) koji se najbolje snašao u gužvi pred domaćim vratima i koncem prvog poluvremena smanjio na 2-1 svojim petim ovosezonskim golom u Serie A. No, Inter je u nastavku mirno kontrolirao utakmicu da bi 15-ak minuta prije kraja osigurao pobjedu, ovoga je puta Lukaku odigrao okomitu loptu za Brozovića koji se ubacio u napad iz drugog plana, a naš je reprezentativac, kada se našao sam pred suparničkim golmanom na 12-ak metara od vrata, nesebično odigrao na lijevu stranu za najboljeg strijelca svoje momčadi Lautara (77) kojemu je preostala samo egzekucija.




U sudačkoj nadoknadi Muriel (90+1) je fantastičnim udarcem s više od 20 metara smanjio na konačnih 3-2.


Brozović je odigrao čitav susret za Inter, dok je Pašalić igrao do 61. minute.


Inter je sada drugi na ljestvici sa 69 bodova, 17 manje od novog prvaka Napolija, jednim više od trećeg Lazija, ali i osam više od pete Atalante, a kako iz Serie A četiri momčadi idu u Ligu prvaka sljedeće sezone sada je jasno kako će Inter sigurno biti u tom društvu.


Ranije u subotu je finalist Konferencijske lige Fiorentina je na svom terenu svladao finalista Europske lige Romu sa 2-1 (0-1). Gosti iz Rima su poveli u prvom poluvremenu pogotkom El Shaarawyja (12), ali domaći su u samoj završnici preko Jovća (85) i Ikonea (88) kreirali preokret. Josip Brekalo je ostao na klupi Fiorentine koja je ovom pobjedom skočila na osmo mjesto sa 53 bodova, koliko ima i deveti Torino koji je ranije u subotu sa 4-0 (1-0) kao gost svladao Torino. Roma je, pak, ostala šesta sa 60 bodova, četiri manje od četvrtog Milana i sada joj je jedina nada za igranje Lige prvaka sljedeće sezone ostalo osvajanje Europske lige u kojoj će u srijedu igrati u finalu protiv Seville.


Hrvatski reprezentativni veznjak Nikola Vlašić upisao je dvije asistencije u 4-0 (1-0) gostujućoj pobjedi Torina protiv Spezije. Nakon što je Wisniewski (24-ag) autogolom sredinom prvog poluvremena doveo Torino u vodstvo, u nastavku su Ricci (72) i Ilić (76) u razmaku od samo četiri minute preciznim udarcima s vrha kaznenog prosgtora povisili na 3-0. Prvi put Vlašić je proslijedio loptu do Riccija, dok je u drugom navratu naš reprezentativac uposlio strijelca Ilića povratnom loptom. Konačni rezultat postavio je Karamoh (90+6) na isteku sudačke nadoknade. Vlašić je odigrao čitav susret za Torino.


Spezia je sada u vrlo nezavidnoj poziciji, ostala je 17. sa 31 bodom, jednim više od 18. Verone koja se nalazi u zoni ispadanja. No, Verona do kraja sezone još ima za odigrati dvije utakmice, u nedjelju na svom terenu protiv Empolija te u sljedećem kolu u gostima kod Milana, dok će Spezia odigrati još samo jedan susret u gostima kod Rome za osam dana.


Domagoj Bradarić odigrao je samo 19 minuta za Salernitanu u domaćoj 3-2 (1-2) pobjedi protiv Udinesea. Naš lijevi branič u igru je ušao na početku drugog poluvremena, ali je zbog ozljede izašao iz igre u 64. minuti. Udinese je vodio 2-0 golovima Zeegelaara (25) i Nestorovskog (30), a Salernitana je preokrenula preko Kastanosa (43), Candreve (57) i Ekonga (90+6). Salernitana je 15. sa 42 boda, a Udinese 12. sa 46.