Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

treća nl jug

Hrvatski vitez prepustio vrh Primorcu

Autor: Šime Ćurko

07.10.2023. 19:43
Hrvatski vitez prepustio vrh Primorcu

Foto: Luka Jeličić



Nakon Zadra i Hrvatskog viteza vrh Treće NL Jug od danas drži Primorac. Biograjci su u 8. kolu na domaćem terenu u derbiju s 2:0 svladali Omiš i izbili na prvo mjesto. Poveli su igrači Dragana Blatnjaka u 33. minuti iz jedanaesterca, kojeg je realizirao Stefan Lazarevski. Bio je to njegov peti gol u sezoni (četvrti iz penala), te je na diobi prvog mjesta najboljih strijelaca lige.


Samo minutu kasnije Šime Mrkić je pogodio za 2:0. Primorcu je to sedma utakmica zaredom bez poraza. A prvo mjesto neočekivano je ispustio Hrvatski vitez, koji je odigrao 1:1 s GOŠK Dubrovnikom, momčadi koje je bez pobjede. Josip Jurjević je u 14. minuti donio vodstvo Posedarcima, da bi Grk Sergios Iordanidis u 86. minuti postavio konačnih 1:1.


Momčadi Marka Pinčića nije pomoglo ni to što je od 74. minuti bila s igračem više, nakon što je isključen Vlaho Skaramuca. HV je sa 16 bodova drugi, dok su Dubrovačni su posljednji s dva boda. Po 16 bodova imaju treća Zagora i četvrti Zadar, koji je 2:0 bio bolji od Zmaja u Makarskoj. Golove za Zadar postigli su Danylo Serbinov u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena i Bruno Grgić, koji se u strijelce upisao u šestoj minuti nadoknade u drugom poluvremenu.