Nedjelja, 28. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

United cupu

Hrvatska ostala bez četvrtfinala United cupa, prvi poraz Novaka Đokovića

Autor: Hina

03.01.2024. 15:54
Hrvatska ostala bez četvrtfinala United cupa, prvi poraz Novaka Đokovića

Foto: Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković doživio je svoj prvi poraz u sezoni i prvi u Australiji nakon šest godina nakon što ga je sa 6-4, 6-4 pobijedio De Minaur



SYDNEY Hrvatska teniska reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale United Cupa koji se igra u Sydneyu i Perthu.


Hrvatska je svoj nastup u skupini F, koja se igrala u Sydneyju, okončala još u utorak s jednom pobjedom i jednim porazom, no morala je čekati rasplet u ostalim skupinama i vidjeti hoće li u četvrtfinale proći kao najbolja drugoplasirana reprezentacija nakon što su Norvežani slavili u našoj skupini.


Na koncu je dalje prošla njemačka reprezentacija nakon što je Francuska u zadnjem kolu skupine D pobijedila Italiju sa 3-0. Francuzi su osvojili prvo mjesto, a dalje ide i Njemačka kao najbolja drugoplasirana iz skupina igranih u Sydneyju. Najbolja drugoplasirana ekipa iz skupina igranih u Perthu je Kina.




Tako su poznati i svi parovi četvrtfina, a već su i odigrana dva susreta.


Australija se plasirala u polufinale pobjedom 3-0 protiv Srbije, dok je Poljska sa 3-0 slavila protiv Kine.


Srbija je u srijedu poražena u četvrtfinalu United Cupa. U prvom meču dana prvi tenisač svijeta Novak Đoković doživio je svoj prvi poraz u sezoni i prvi u Australiji nakon šest godina nakon što ga je sa 6-4, 6-4 pobijedio De Minaur. Pobjedu Australiji i plasman u polufinale osigurala je Ajla Tomljanović svladavši Nataliju Stevanović sa 6-1 6-1.


Đoković je u meču protiv Češke u utorak imao problema s desnim zglobom, a bolovi su se nastavili i u srijedu.


Đoković je bio u nizu od 43 pobjede u Australiji i pripremao se za 11. naslov u Melbourne Parku, nakon što je posljednji put u zemlji izgubio od Chung Hyeona u četvrtom kolu Australian Opena 2018. kada je imao problem s laktom.


“Ovo je izuzetno posebno”, rekao je 12. igrač svijeta De Minaur koji je tako ostvario svoju prvu pobjedu nad prvim igračem svijeta.


“Novak je nevjerojatan natjecatelj i ono što je učinio za sport je prilično posebno. Osjećam se nadrealno, osjećam se nevjerojatno i sretan sam što to mogu učiniti ovdje u Perthu i Australiji. Danas je bio moj dan. Sretan sam što sam uspio dobiti pobijediti. Ovo definitivno puno znači”, dodao je. Australija će u polufinalu u Sydneyu igrati protiv boljeg iz četvrtfinalnog ogleda između Grčke i Njemačke.


Australija će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Grčke i Njemačke, dok Poljaci čekaju boljeg iz ogleda Francuske i Norveške.